Tarih: 16.09.2019 19:13

Öğrencilere burs desteği verilecek

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Hizmet Vakfı tarafından 2 yıl önce üniversite öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi bu yıl da devam edecek. Vali Salih Ayhan ve vakıf mütevelli heyet üyelerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlenerek burs projesinin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Vali Salih Ayhan, yaptığı açıklamada; insana yapılacak en önemli yatırım eğitim olduğuna dikkat çekerek, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Sivas Hizmet Vakfı tarafından üniversite öğrencilerine burs verileceğini söyledi.

Burs projesinin içeriğini genişlettiklerini aktaran Vali Ayhan, mesleki eğitimi geliştirmek ve teşvik etmek için de çalışma başlattıklarını söyledi. Bugün başlayan başvuruların şartlarını açıklayan Vali Ayhan, “İkametgahı Sivas’ta ve Sivaslı olan her üniversite öğrencimiz bursumuza başvurabilecek. Geçen yıl 150 lira olan bursumuz bu yıl 200 lira olarak belirlendi. Öğrencilerimiz Sivas Hizmet Vakfı internet sitesinden burs için başvuru yapabilecekler” dedi.

Burs başvurularının ön incelemesinin 1-15 Ekim tarihleri arasında yapılacağını anlatan Vali Ayhan, “Burslarımız Ekim ayı bursu verilmek kaydıyla Kasım ayında başlayacak ve 8 ay sürecek” diye konuştu.

Vali Salih Ayhan, sosyal sorumluk anlayışıyla Sivas Hizmet Vakfı üyelerinin her birinin 5 öğrenciye burs desteğinde bulunacağını dile getirerek, ”Mütevelli heyet üyelerimiz ellerini taşın altına koyarak, burs bağışında bulunma kararı aldılar. Mütevelli üyelerimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —