Tarih: 21.05.2015 07:51

Öğrenciler Divriği’yi gezdi

Facebook Twitter Linked-in

Öğrenciler Divriği’yi gezdi

Sivas Gaziosmanpaşa İlk Okulu Divriği ilçesine gezi düzenledi. Öğrenciler de tarih ve kültür bilincini pekiştirmek, tarihi değerleri yerinde görmek amacıyla düzenlenen geziye okulun 3-D sınıfı öğrencileri ile sınıf öğretmeni ve öğrenci velileri katıldı.

Sivas Tren Garı’ndan yolculukları başlayan öğrencilerin ilk durağı Divriği Ulu Camii ve Şifahanesi oldu. Rehber eşliğinde camii ve darüşşifa hakkında bilgi alan çocuklar daha sonra tarihi Divriği Konaklarını gezdi. Türk sivil mimari örneklerine hayran kalan öğrenciler Ayanağa Konağı’nda da İlçe turunu tamamladı.

Geziye katılan çok sayıda öğrenci Divriği’ye hayran kaldıklarını belirterek “Bizlere bu fırsatı tanıyan İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyoruz. Herkesin bu ilçeyi görmesini isteriz.” dediler.

Sınıf Öğretmeni Metin Yıldırım ise öğrencilerde kültür ve tarih bilincini pekiştirmek amacıyla bir haftadır Divriği’ye gezi düzenlediklerini belirterek, “Her gün bir sınıfı Divriği’ye getirdik. Bugün de 3-D sınıfı olarak buradayız. Ecdadın yadigârı tarihi eserleri öğrencilere anlatmak ve tanıtmak istedik. Herkesin bu eserleri görmesini isterim. Çocukların buraları görmesini sağlayarak bizlere bu konuda yardımcı olan İl Özel İdaresi ile Ticaret ve Sanayi Odasına çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —