Müsilajın balık tüketimine etkisini TBMM gündemine taşıdı

Müsilajın balık tüketimine etkisini TBMM gündemine taşıdı

GÜNDEM 21.06.2021 08:56:34 887 0
Müsilajın balık tüketimine etkisini TBMM gündemine taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, denizlerdeki çevre felaketinin balıkçılık sektörünü de etkileyeceğinin endişeleri üzerine olumsuzlukların tespiti ve çözümü amacıyla Meclis Araştırması verdi.

BURSA (İGFA) - CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, son haftalarda Marmara Denizi'nde yaşanan kirlilik ve buna bağlı olarak ortaya çıkan müsilaj sebebi ile balık ölümlerinin artması, balık tüketiminin insan sağlığına olumsuz etkileri ve dolayısıyla balıkçılık sektöründe yaşanan olumsuzlukların tespiti ve çözümü amacıyla Meclis Araştırması verdi.

Marmara Denizi’nde yaşanan ve gün geçtikçe etkisi Ege Denizi ve Karadeniz’de de görülen “müsilaj” (deniz salyası) nedeniyle oluşan balıkçılık sektörünün de etkilendiğini öne süren Milletvekili Prof. Dr. Özkan, meclis araştırma önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Uzmanlar balık tüketimi konusunda çokça soru işareti bulunduğunu belirterek, deniz canlılarının bu toksik oluşumdan etkileneceğini söylemektedirler. Ayrıca, deniz dibine çöken müsilajın kabuklu deniz canlıları tarafından süzülmesi ve bunların gıda olarak tüketilmesi felç, Alzheimer, ALS, MS, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalık riskini artıracağı belirtilmektedir. Ayrıca 15 Nisan’da başlayan av yasaklarından, boyu 12 metreden küçük tekneler muaf tutulmaktadır. Ancak pandemi sürecinde küçük teknelerin de balık avına çıkamaması, balık hallerinin kapalı olması ve balık restoranlarının da kapanması sektörü ekonomik anlamda zora sokmuştur. Günübirlik tuttuğu balıkla yaşamlarını sürdüren 13 bin civarında küçük balıkçı için, acilen bir çözüm bulunmazsa bu sektörün yok olacağını ifade edilmektedir. Marmara Denizi’ni eski günlerine döndürebilmek için, balıkçılık sektöründe faaliyet gösterenlerin taleplerinin dikkate alınması önemli olacaktır".

Özkan, önerisnde Marmara Denizi’nde yaşanan kirliliğin yanı sıra bundan etkilenen balıkçılık sektörünün sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98. ve iç tüzüğün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yorumlar (0)

Sivas Ticaret Borsası’ndan İl Emniyet Müdürü Alaağaçlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

SİVAS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 50 ÇOCUK İŞİTME CİHAZINA KAVUŞTU…

Özdemir'den Sigorta Haftası mesajı

Yıldız: “Sivas önemli bir değerini kaybetti”

ŞEHİT ŞEYDA YILMAZ PARKI DUALAR İLE AÇILDI…

SİVAS’IN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR

“İsrail – Rum işbirliği bölgemiz için ciddi bir tehdittir”

Ezgi ve Sefa, dünya evine girdi

STSO’dan Sivas’a Yatırım Hamlesi

SİVAS’IN 40 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLUYOR;

Sivas Bisiklet Turu Düzenlendi

  • Cumartesi 24.6 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 23.6 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.3 ° / 9.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2