Tarih: 02.01.2016 09:56

MHP´de İlk Aday Sivas´tan

Facebook Twitter Linked-in

MHP´de İlk Aday Sivas´tan

12 seçimdir başarısız olan Milliyetçi Hareket Partisi olağanüstü genel kurula hazırlanıyor. Bu süreçte MHP Genel Başkanlığına ilk aday Sivas´tan 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili olan Kadir Eğri oldu

Gazetemize açıklamalarda bulunan Eğri, 12 seçimde başarısız olan MHP´de Devlet Bahçeli´nin görevinin fiilen bittiğini belirterek, MHP´de yeni bir vizyon ve yeni bir kadroyla yola devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Eğri, ?Delegelerimizden imza topladık. Şuanda Olağanüstü Kongre ve Genel Başkanlık seçimleri için yeterli sayıya ulaştık. Artık fiilen Devlet Bahçeli dönemi bitmiştir. Türk Milletine hayırlı olsun? dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanlığı´na ilk aday Sivas´tan çıktı. 1 Kasım Genel seçimlerinde Sivas´tan Milletvekili adayı olan Kadir Eğri, resmi olarak MHP Genel Başkanlığı´na aday olduğunu açıkladı.

Gazetemizi ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan ile görüşen Eğri, MHP Genel merkezinde yaşanan olağanüstü kongre ile ilgili bilgiler verdi.

Kendisinin resmi olarak ilk Genel Başkan adayı olduğunu belirten Kadir Eğri, 12 seçimde başarısız olan MHP´de Devlet Bahçeli´nin görevinin fiilen bittiğini belirterek, MHP´de yeni bir vizyon ve yeni bir kadroyla yola devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Adayı Kadir Eğri, ?Milliyetçi Hareket Partisi ülkenin şuan ki ekonomik sıkıntılarından dolayı, terör zirve yapmışken, dış politikada Türkiye iflas etmişken genel seçimlerde yüzde 12 oy alıyorsa bu Milliyetçi Hareket Partisi´ne yazık. Bundan sonra MHP Genel Başkanı şuanda Devlet Bahçeli´dir. Bahçeli ile gidilecek ilk seçimde MHP barajı geçemez. Şunu da belirtmek istiyorum ki Türkiye´de Milliyetçi Hareket Partisi´nde resmi olarak ilk Genel Başkan adayı ben oldum. Benden sonra da aday arkadaşlarımız çıktı. Bu arkadaşlarımızla beraber imza topladık. Şuanda olağanüstü kongre ve Genel Başkanlık seçimleri için yeterli sayıya ulaştık. Artık fiilen Devlet Bahçeli dönemi bitmiştir. Türk Milletine hayırlı olsun? dedi.

Olağanüstü Genel kurul için yeterli sayıda delegenin imza verdiğini belirten Eğri, şunları kaydetti:

?Milliyetçi Hareket Partisi´nin 1250 genel merkez delegesi var. Olağanüstü Genel Kurul için Ocak ayının 8´inde Genel Merkeze ve Yüksek Seçim Kurulu´na verilecek. İki ay içerisinde olağanüstü genel kurulun tarihi belli olacak. Yani olağanüstü genel kurulun yapılacağı kesinleşti. Ondan sonra da 1250 delegenin 650´den fazla delegenin desteğini alan bir aday çıktığı zaman MHP´de Genel Başkanı değişecektir. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli herkes tarafından sevilen sayılan ve ülkücü terbiyeyle yetişen bir insandır. Bu süreçten sonra MHP´ye ve kendisine zarar vermeden bir centilmenlik yaparak, ben bu işte başarısızım. Bu işi bırakıyorum demesi gerekiyor. Öncülüğü kendisinin yapması lazım. Bizler Devlet Bahçeli´den bunu bekliyoruz. 12 seçimdir başarısız olan Milliyetçi Hareket Partisi´nin Genel Başkanının yerinde durmaması lazım. Basit bir örnek verecek olursak, bir futbol takımında bir Teknik Direktörle anlaşıyorsunuz. Bu kişi 5-6 maç başarısız olduğu zaman bunu göndererek, yeni bir teknik direktörü göreve getiriyorsunuz. MHP 10´dan fazla seçimde başarısız olmuştur. Devlet Bahçeli ve ekibi görevi bırakmalıdır. Yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla MHP Genel Merkez ve Genel Başkanlık değişmelidir.?

Kısa özgeçmişini hatırlatan Eğri, ?Ben 1958 yılında Sivas merkeze bağlı koyuncu köyünde doğdum. Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi mezunuyum. Orman Mühendisiyim. Aynı zamanda iktisat fakültesi mezunuyum. 1995 ile 2000 yılları arasında Sivas´ta Orman İşletme Müdürü olarak görev yaptım. Daha öncesinde de Muğla Köyceğiz, Marmaris, Antalya Korkuteli ve Trabzon´da Orman İşletme Müdürlüğü görevini yaptım. 1999´dan sonra yapılan bütün genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi´nden Milletvekili adayı oldum. Nazilli´de yaşıyorum? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —