Materyaller beğeni topladı
Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3’üncü sınıf öğrencilerinin açtığı materyal sergisinde Yıldız Dağı maketi oldukça dikkat çekti. Birbirinden güzel 24 materyalin yer aldığı sergide, Şutar, Görme Engelliler için yapılan Yüzme Havuzu projesi, Engelliler için yapılan Engelsiz salıncak ve Görme engelliler için yapılan Mesafe ölçer şapka materyalleri yer aldı.
Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu üçüncü sınıf öğrencilerinin yaptığı materyaller dikkat çekti. 41 öğrencinin yaptığı 24 materyali gezen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli öğrencilere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 24 Materyalin sergilendiği alanda en fazla ilgili Yıldız Dağı maketi çekti. Yıldız Dağı Materyalini yakından inceleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli Yıldız Dağı’nın Sivas için oldukça önemli olduğunu söyledi. Yıldız Dağı Materyali’ni yapan BESYO üçüncü sınıf öğrencisi Kibar Genç’e başarılar dileyen Hizmetli; “Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Sivas için oldukça önemli bir proje. Yıldız Dağı’ndaki kayak pistlerinin uluslararası standartlarda olması planlanıyor. Öğrencimize yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye’de ilk defa Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun materyal sergisi açtığını kaydeden Hizmetli; “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun 2014 yılı materyal sergisinin açılışını gerçekleştirdik. Öğrencilerin hazırladıkları projelerin buradaki materyallerini görüyoruz. Öğrencilerimiz çok güzel materyaller üretmişler. Bu projeler ilerde belki sanayiye dönüşecek. Şuanda 24 proje var. Bu projelerin hepsi birbirinden güzel. Örneğin Yıldız Dağı projesini gördük. Bu proje asılında Sivas’ın turizm potansiyeli yönünde oldukça önemli. Harika bir proje. Proje üretmek ülkemizde bilişimin en önemli kısmını oluşturuyor. Gençlerimizde böyle bir motivasyon olması oldukça önemli” ifadelerini kullandı.
YILDIZ DAĞI MAKETİNİ YAPMAK İÇİN GÜNLERCE UĞRAŞTIM
Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin maketini yapan BESYO öğrencisi Kibar Genç ise, Yıldız Dağı maketini yapmak için oldukça çaba gösterdiğini söyledi. Yıldız Dağı maketini stropiyerden yaptığını belirten Genç; “5-6 adet stropiyer ile Yıldız Dağını yaptım. Daha sonra stropiyerin üzerine alçı dökerek Yıldız Dağı’nın şeklini alçıya vermeye çalıştım” dedi. Alçı kuruduktan sonra da Yıldız Dağı’nın eteklerindeki ağaçları makete işlediğini kaydeden Genç; “Yıldız Dağı tamamlandığı zaman yaptığım maketle birebir aynı olacak. Maketi tamamladıktan sonra Yıldız Dağı’na yapılması planlanan pistleri yaptım. Daha sonra konaklama ve günü birlik alanlarını yaptım. Teleferik sistemini de makete işledim. Benim için çok zevkli bir çalışma oldu. Maketi yapmak için yaklaşık 500 TL para harcadım. Yaptığım çalışma hocalarım tarafından ilgi gördü” ifadelerini kullandı.