Maskelerle ağızlarını değil gözlerini kapattılar

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) öğrencileri, Engelliler Haftası'nda görme engelli vatandaşları daha iyi anlayabilmek adına maskelerle gözlerini kapatıp empati yaptılar.

GÜNDEM 6.12.2022 13:02:00 2961 0
Maskelerle ağızlarını değil gözlerini kapattılar

3-7 Aralık Engelliler Haftası çerçevesinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) İlahiyat Fakültesi Engelli Komisyonu Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halis Demir ve fakülte öğrencileri tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlikte farkındalık oluşturmak adına öğrencilere maske dağıtılarak, gözlerini kapatmaları istendi. Görme engelli bireylerin nasıl zorluklar yaşadığını anlamaya yönelik etkinlikte gözlerini maskeler ile kapatan öğrenciler, birkaç dakikalığına görme engelli bireyler olup empati yapma fırsatı buldular.

“Engel olmayıp onlara yol açmamız gerekiyor”
"Engel olmayıp onlara yol açmamız gerekiyor" diyen SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Engelli bireylerimiz toplumumuzdaki önemli değerlerden birisidir. Engelliler Haftası çerçevesinde üniversitemizin ve fakültemizin farkındalık adına yapmış olduğu çalışma bu açıdan önemlidir.

Yapmış olduğunuz etkinliği görme engelli bireylerin nasıl yaşadığını anlamaya yönelik önemli bir çaba olarak görüyorum. Engel olmayıp onlara yol açmamız gerekiyor. Göreve geldikten sonra Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi’ni (CENGEL) kurduk. Üniversitemiz bünyesindeki engelli çalışanlarımıza ve öğrencilerimize yönelik çalışmalar yapıldı. Öğrencilerimiz birimimizle irtibat kurarak her türlü yardımı alıyorlar” dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan ise, “Bize düşen birey olarak engel olmak değil, engelleri ortadan kaldırmaktır. Bizim en büyük farkındalığımız ve desteğimiz bireylere engel olmamaktır. Engelli kardeşlerimizin sadece bu günlerde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Engelleri kaldırma adına gayretimize devam ediyoruz. Birer engelli adayı olduğumuzu unutmayalım” dedi.
Görme engelli İlahiyat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Umut Ceran, “Bizden yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen rektörlüğümüze, fakültemize, hocalarımıza ve Engelliler Haftası çerçevesinde farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirilen etkinlik için teşekkür ederiz” diyerek duygularını ifade etti.

Yorumlar (0)

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

SBTÜ Akademisyenleri ve Sivas Sanayicileri El Ele: Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Dönem Başladı

Sivas İl Özel İdaresi’nden Kırsalda Asfaltta Yenilikçi Hamle!

Sivas’ta Meslek Liselerine Rekor İlgi!

  • Cuma 26.6 ° / 22.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 26 ° / 23 ° Güneşli
  • Pazar 26.2 ° / 22.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
2.Galatasaray 1 1 0 0 3 3
3.Göztepe 1 1 0 0 3 3
4.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
5.Samsunspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fatih Karagümrük 0 0 0 0 0 0
10.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
14.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
15.Kocaelispor 1 0 1 0 -1 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0