Tarih: 06.12.2014 01:33

Levhaların Yeri Değişti

Facebook Twitter Linked-in

Levhaların Yeri Değişti

Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çifte Minareli Medrese ve Şifahiye Medresesi’nin tanıtım bilgilerinin yer aldığı levhaların yerini değiştirdi

Daha önce medreselerin giriş kısımlarına yerleştirilen levhalar, eserlerin görüntüsünü bozmayacak şekilde daha uygun bir noktaya taşındı. Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kısa süre önce Çifte Minareli Medrese ve Şifahiye Medresesi’nin tanıtımı için hazırlanan ve tarihi eserlerin önüne yerleştirilen tanıtım levhalarının yerini değiştirdi. Kurum yetkilileri tarihi eserin görünümünü bozduğu için levhaların daha uygun bir noktaya yerleştirilmesine karar verildiğini belirterek, ziyaretçinin eserler hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için levhaların eserin mutlak suretle giriş kısmına yakın bir noktada olması gerektiğini, bu nedenle levhaların olabilecek en uygun noktaya taşındığını kaydetti.

FOTOĞRAFLARLA NOSTALJİ

Tarihi eserlerin bulunduğu alana İngilizce ve Türkçe tanıtım metinlerinin yer aldığı levhaların yanı sıra bir de fotoğrafların yer aldığı levha yerleştirildi. Üzerinde Şifahiye Medresesi’nin nostalji, onarım öncesi ve onarım sonrası fotoğraflarının yer aldığı levha boyutları ile dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —