Naci YILDIZ
Kuyumcular arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla 1994 yılında kurulan Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği’nin internet sitesi hizmete girdi. Altın ve bilezik fiyatlarına ilişkin fiyatların an be an güncellendiği siteye https://www.sivaskuyumder.org.tr web adresinden ulaşılabiliyor.
Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Taner Deliktaş, teknolojik gelişimleri yakından takip ederek Sivaslılara daha iyi hizmet sunmayı hedeflediklerini söyledi.
Vatandaşları dolandırılma olayları ile karşılaşmamaları için derneğe üye olan kuyumculardan alışveriş yapmaya davet eden Başkan Deliktaş, dernek üyesi kuyumcuların isimleri ve firma bilgilerinin de sitede yer aldığını kaydetti. https://www.sivaskuyumder.org.tr/firmalar adresinde yer alan firmalarla gönül rahatlığıyla alışveriş yapılabileceğini aktaran Başkan Deliktaş, tüm Sivaslıları derneklerinin sitesine davet etti.
Öte yandan sitede derneğe ilişkin şu bilgilere yer verildi:
“Derneğimiz 1994 yılında kurulmuş olup birikim ve tecrübelerimizi, mesleki sorumluluğumuzun bilincinde olarak mesleğimizi ileri götürecek plan ve projeler geliştirerek, kuyum sanatını ülkemizde ve dünyada söz sahibi konuma getirmektir. İlk etapta üç aşamalık bir hedefi gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Birinci aşamada, ülkemizde bu sektörde ciddi manada faaliyet gösteren firmaları örnek alarak, teknoloji, bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlayabilmek dolayısı ile kuyumculuk meslek standartlarının hazırlanması çalışmalarına katkı sağlayarak, sektöre bir standart getirmenin temellerini atabilmektir. İkinci aşamada; bir araya gelen firmaların oluşturduğu tüzel kişiliğin gücünü de kullanarak mevzuat ve yasal yollarla sektör sorunlarımızı gerekli platformlarda dile getirerek çözümler üretebilmektir. Meslektaşlarımızın ortak çıkarlarının korunması, işletmelerimizin kurumsallaşması, meslek standartlarımızın uygulanmasının takibi, haksız rekabetin önlenmesi için birlikte hareket edebilme iradesinin sağlanması, mesleğimize saygınlık kazandırmak için bağlı olduğumuz odalarda gerekli temsil haklarımızı kullanarak yetkililerin bu konuda dikkatlerini çekmek, meslek olarak tanınmanın taleplerini artırmak ve sektörde toplam kaliteye ulaşmak. Üçüncü aşamada ise belirli bir standarda kavuşmuş sektörde faaliyet gösteren firmaların güç birliği avantajını kullanılarak ekonomik teminini sağlamaktır. Meslektaşlarımızın birliği ve beraberliği doğrultusunda onlardan aldığımız destekle, tarihi 1400’lü yıllara dayanan mesleğimizi ileriye taşıyacak her türlü girişimlere maddi ve manevi destek olarak kuyumculuk sanatını layık olduğu yere getirmektir.”