Tarih: 18.04.2017 18:50

Kur´an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma ile Hafızlık Yarışması

Facebook Twitter Linked-in

Kur´an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma ile Hafızlık Yarışması

Sivas´ta, imam hatip ortaokullarında eğitim gören erkek öğrenciler arasında Kur´an-ı Kerim ve ezanı güzel okuma ile hafızlık yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce  Huzur İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde düzenlenen yarışma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun, öğrencilerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, yarışmaya 3 kategoride 16 okuldan öğrencilerin katıldığını söyledi.

Huzur İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kasım Kılıç ise gençlerin Kur´an-ı sadece okumalarını değil, onun bir hayat kitabı olduğunu idrak etmelerini istediklerini vurguladı.

Yarışmada Kur´an-ı Kerim´i güzel okuma dalında Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulundan Hakan  Salih Şahin, ezanı güzel okumada Şemsi Sivas-i İmam Hatip Ortaokulundan Taha Arsu, hafızlık da ise Şemsi Sivas-i İmam Hatip Ortaokulundan Enes Gürlevik birinci oldu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —