Tarih: 13.06.2016 21:17

?KÜLTÜR PARK´A YOĞUN İLGİ

Facebook Twitter Linked-in

Orta Anadolu´nun en büyük arkeoloji müzesi olma özelliğine sahip Sivas Arkeoloji Müzesi bünyesinde kurulan ?Kültür Park´  vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İlimizin sembolü nadide eserlerin küçük taş örneklerinin sergilendiği ?Kültür Park´ alanıyla ilgili Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulunan Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Atılgan Kaya, ?Sivas´ta bulunan tarihi eserlerimizin minyatürlerini burada parçalar halinde sergiledik. Burası müzemizin ayrı bir köşesi haline geldi ve çok da ilgi görüyor. Sivas Arkeoloji Müzesi´ne ayrı bir değer kattı? dedi.

                                           

Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü, Orta Anadolu´nun en büyük müzesinin daha fazla vatandaş tarafından ziyaret edilmesi için çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Ziyaretçilere farklı bir ortam sunmak amacıyla 2014 yılında tümülüs mezarını faaliyete geçiren müdürlük, şimdi de ?Kültür Park´ı hayata geçirdi. Müze Müdürü Atılgan Kaya yeni oluşturulan bu alanla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

?MÜZE; DEĞİŞEN, GELİŞEN BİR PLATFORM?

Alan içerisinde Sivas´a özgü tarihi yapıların küçük örneklerinin sergilendiğini ifade eden Kaya, ?Bu alanda kent meydanında ve Sivas´ta bulunan tarihi eserlerimizin miniyalarını parçalar halinde sergiledik. Burası müzemizin ayrı bir köşesi haline geldi ve çok da ilgi görüyor. Gelen öğrencilerimiz olsun, vatandaşlarımız olsun çok beğeniyor. Burası müzemize tümülüsten sonra yapmış olduğumuz ikinci bir alan.  Sivas Arkeoloji Müzesi´ne ayrı bir değer kattı. Müze; değişen, gelişen ve yaşayan bir platform olduğu için biz de bunu böyle bir çalışmayla biraz daha güçlendirmiş olduk? yorumunda bulundu. 

KAYA; BELEDİYEYE TEŞEKKÜR ETTİ

?Kültür Park´ içerisinde Gök Medrese, Abdulvahabi Gazi Mezarlığı ve Türbesi, Kadı Burhaneddin Türbesi, Buruciye Medresesi, Eğri Köprü gibi Sivas´ın simgesi eserlerin küçük örneklerinin bulunduğuna dikkat çeken Kaya, alanın çevre düzenleme işlerini gerçekleştiren Sivas Belediyesi´ne de teşekkür etti.

2004 yılından beri Sivas Arkeoloji Müzesi´nde görev yapan ?Kültür Park´ projesinin mimarı Gıyas Gül ise çalışmanın nasıl ortaya çıktığını anlattı.

?TAŞLARA KIYAMADIM?

Gül, şu şekilde konuştu: ?Her bahar olduğu gibi bu baharda da bahar temizliği için görevlendirildim. Bahçenin bu köşesine geldiğimde çeşitli ebatlarda kullanılabilecek taşlar olduğunu gördüm. Bu taşlar hafriyat alanına gidecekti,  kıyamadım. Tekrar müdür beyin odasına gittim ve ?bu taşlardan bir şeyler yapalım´ dedim. Müdür bey de talebime olumlu yanıt verdi. Önce ?köprü yapalım´ dedim.  Müdür bey bana güvendi, maddi ve manevi olarak çok destek verdi. Tamamen doğaçlama yaptım. Herhangi bir uzmandan yardım almadım. Bu aslında benim hayalimdi. Atalarımızın, ecdadımızın Sivas´ta bıraktığı eserlere hep hayran kalmıştım. 2 aylık zamanımı aldı. Tek başıma yaptım.?

?KADI BURHANEDDİN TÜRBESİ OLMAZSA OLMAZ İDİ?

Sivas´ta 2016 yılının ?Kadı Burhaneddin Yılı? ilan edilmesi nedeniyle Kadı Burhaneddin Türbesi´ni de çalışmasının içerisine aldığını ifade eden Gül, ?Kadı Burhaneddin Türbesi olmazsa olmaz idi. Daha sonra aklıma Gök Medrese geldi. Gök Medrese için bayağı bir uğraştım. Abdulvahabi Gazi Camii ve Türbesi´ni yapmaya çalıştık. Profesyonel değil ama benzetmeye çalıştık. Yer ve zaman sıkıntısı olmasa idi Valilik Binası ve Jandarma Binası´nı da yapmayı isterdim. Artık kendime bir güven geldi? diyerek konuşmasını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —