Kosova’da şehit Padişaha Bursa Osmangazi vefası

Kosova’da şehit Padişaha Bursa Osmangazi vefası

GÜNDEM 16.06.2021 14:30:56 791 0
Kosova’da şehit Padişaha Bursa Osmangazi vefası

Osmanlı Devleti'nin savaş meydanlarında şehit düşmüş ilk ve tek padişahı olan Sultan 1. Murad Hüdavendigar Han, vefatının 632. yılında şehit edildiği Kosova’daki türbesi başında Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreninde dualarla anıldı.

KOSOVA (İGFA) - Savaş meydanlarında yenilmez güçlü bir komutan, Osmanlı devletinin güçlü bir devlet adamı olan Sultan 1. Murad, Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 16. düzenlenen törenle anıldı.

Kosova'daki Murad Hüdavendigar’ı Anma Töreni’ne; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kosova Dostluk Grubu Başkanı Zafer Işık, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Fikrim Damka, Kosova Milletvekilleri Enis Kervan, Fidan Brina Jılta, Kosova İslam Birliği Baş İmamı Vedat Saiti, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, TİKA Priştine Program Koordinatörü Cihan Dinçer, Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.
27 yıllık padişahlığı boyunca toplam 37 savaşa katılan ve devletin sınırlarını 291 bin kilometrekareye çıkaran 1. Murad Hüdavendigar’ı anma töreni öncesi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve protokol üyeleri, şehit padişahın kabri başında dua etti. Türbenin bahçesinde düzenlenen anma töreni Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"ORTAK DEĞERLERİMİZ…"
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, anma töreninde yaptığı konuşmada, tam 632 yıl önce şehit edilen Sultan 1. Murad’ın, fethettiği topraklara barış, huzur ve adalet getirdiğini söyledi. Sultan Murad’ın bu topraklara geldikten sonra yaşayan hiç kimsenin dinine milliyetine ırkına karışmadığını, herkesin dinin ve inancını özgürce yaşamasına ve can güvenliğini muhafaza ettiğini söyleyen Başkan Dündar, anma etkinlikleri için 12 yıldır Kosova’ya bizzat geldiğini ifade ederek, "12 yıl öncesi ile bugünü kıyasladığımızda Kosova’da çok farklı bir noktaya geldik. Yeni kurulan bir devlet Kosova’nın kurulduğu günden itibaren büyük bir gelişim gösterdiğini görüyorum. 12 yıl öncesi ile bugün arasındaki farkı çok net görebiliyorum. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl gelememiştik. Pandemi süreci insanlığın ciddi bir sınavdan geçtiği süreç oldu. Hayatımıza ve ilişkilerimize bir mesafe, bir sınırlama geldi. Bu yıl bizler de törenleri pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. İnşallah, burası geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çok daha dolu, çok daha coşkulu günlerin yaşandığı kutlamaların yapıldığı bir yer olacak. Gerek Türkiye'de, gerekse Kosova’da bunu istediğini bu coşkulu kutlamaları görmek isteyenler olduğunu biliyorum. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Dualarımız müşterek. İnşallah yaptığımız dualar barış ve kardeşliğe katkı sağlasın. Bu vesileyle etkinliklerin bu noktaya gelmesinde katkısı olan kurum, kuruluş, kişi herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kosova Dostluk Grubu Başkanı Zafer Işık da yaptığı konuşmada; 1389 yılında şehit edilen, Osmanlı’ya Avrupa kapılarını açan ve İslamiyet’in Balkanlar’da yayılmasını sağlayan Sultan Murad Hüdavendigar’ın, Balkanlar’a adaleti getirerek bu toprakların kalkınmasını başlatan kişi olduğunu dikkat çekti.

Sultan Murad’ı anma törenine katılan Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, her yıl Murad Hüdavendigar’ı anma ziyareti düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanımıza, Bursa’dan bu programa katılım sağlayan başta değerli milletvekillerimiz olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar da, kendileri için büyük anlam taşıyan bu mekanı koruyup kolladığı için Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür etti.

Tören sonunda katılımcılara ikramlar yapılırken, Başkan Mustafa Dündar da davetlilere çeşitli hediyeler verdi.

Aksa Doğalgaz’dan dev yatırım

Uzun: “Küçük bir mola verdik”

Sivas Valiliği’nden Kene Uyarısı: KKKA Tehlikesine Karşı Dikkatli Olun

Kardeşler’e yürüdüler

"Gençlik Konseri"nde kulakların pası silindi

SİVAS, ‘GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞTU

Hayırlı olsun

MÜSİAD yeşil Sivas için el ele verdi

Öğrencilerden Şimşek’e ziyaret

Uzun: "Gençlerimizle gurur duyuyoruz"

Canikligil, Sivas Hizmet iş Sendikası için göreve talip…

Ey Türk gençliği!

  • Çarşamba 17.8 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 6.1 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59