Koruyucular travmanın etkisini azaltır

Koruyucular travmanın etkisini azaltır

Çocukları yaz aylarında hastalıklardan ve yaralanmalardan korumanın yolları hakkında bilgiler veren A Life Hospital Sivas Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Menek, ?Bisiklet ve kaykay gibi aktivitelerde kullanabilecek kask, dizlik, dirseklik

A Life Hospital Sivas Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent Menek, çocukları yaz aylarında hastalıklardan ve yaralanmalardan korumanın yolları hakkında bilgiler verdi.

Çocukların zararlı ultraviyole ışınlarına maruz bırakmamak için 11.00- 16.00 saatleri arasında güneşe çıkartılmaması gerektiğini söyleyen Dr. Menek; ?Yeterli miktarda D vitamini sentezi için güneş ışının daha yatay geldiği ikindi güneşinde 30-45 dakika güneş banyosu yeterlidir.  Deniz ve kumsalın güneş ışığının zararlı etkisini artırabileceği unutulmamalıdır. En az 30 faktörlü katkı maddesi olabildiğince az olan güneş kremleri kullanılmalı şemsiye, şapka gibi ek önlemler alınmalıdır? dedi.

Dr. Menek, ?Bisiklet ve kaykay gibi aktivitelerde kullanabilecek kask, dizlik, dirseklik gibi koruyucular travmanın etkisini mümkün olduğunca azaltır, sakatlanma ve ölüm oranlarını azaltmaktadır. İhmal edilmemeli, kullanımın yaygınlaştırılması sağlanmalıdır. Sık ılık banyo ile isiliğin önüne geçilebilirken, bebeklerin bezinin sık sık değiştirilmesi, mümkünse ılık su ile durulanması, havalandırılması yaz aylarında artan pişiği azaltabilir? diye konuştu.