Tarih: 27.08.2024 13:35

KONAK RESTORASYONLARI BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Susamışlar Konağı, Kolağası Konağı, Terzioğlu Konağı ve Abdi Ağa Konağındaki restorasyon çalışmaları alanında uzman ekipler eliyle yürütülecek. Osmanlı medeniyetinin ev mimarisine yansıyan yüzleri olan konaklardaki bakımsızlıktan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Uzun, plan proje ekiplerinden kapsamlı bir rapor istedi. 


BAŞKAN DR. ADEM UZUN “KÜLTÜREL MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Konaklarda yenileme, bakım ve onarım çalışmalarının başlatılmasını isteyen Uzun, şehrin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmaya kararlı olduklarını vurguladı. 

Osmanlı’nın son dönem ve Cumhuriyetin ilk dönem şehir kültürü, yaşam tarzı, dini ve milli meselelere bakış açısını ortaya koyan ve Sivas’ın en önemli kültürel mirasları arasında yer alan konakların yenilenmeleri gelecek nesillere aktarılması noktasında da önem taşıyor. 


Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait sayısız eserlerin yer aldığı Sivas, tarihi konaklarıyla da ilgi odağı oluyor. 


FİZİKİ DURUMLARI DÜZELECEK, ÇEVRE DÜZENLEMELERİ YAPILACAK 
Kullanım hakları belirli amaçlar doğrultusunda Sivas Belediyesine ait olan konakların restorasyon çalışmalarının yıl sonu itibariyle başlaması ve bir yıl kadar sürmesi bekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında konaklar ve etrafındaki çirkin görüntüler sona erecek. Çalışmalar konakların fiziki durumlarının iyileştirmesinin yanı sıra çevre düzenlemelerini de kapsayacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —