Kızılırmak Kirleniyor

Kızılırmak Kirleniyor

Vatandaşlar tarafından Kızılırmak üzerinde ölü balıkların görülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Eğri köprü civarında yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Kızılırmak Kirleniyor

Vatandaşlar tarafından Kızılırmak üzerinde ölü balıkların görülmesi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Eğri köprü civarında yoğun bir çalışma içerisine girdi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından 4 kişiden oluşan bir ekiple Kızılırmak üzerinde incelemelerde bulunuldu.

Ekiplerin yaptığı incelemede nehir suyu üzerinde yoğun bir sıvı atık tabakası oluştuğu gözlemlendi.   Ekipler buradan numune alarak incelemek üzere Laboratuvara gönderdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Durdu Ağdağ,  bir ihbar üzerine Geldikleri Irmak Havzasında hoş olmayan bir manzarayla karşılaştıklarını belirterek, ?ekiplerimiz buradan numune alarak gerekli inceleme çalışmalarını başlattı. Biz hem kirliliğe neden olan atıkların tespitini yapacağız hem de bu atıkların kaynağını bulup ilgili kurumlarla birlikte gerekli tedbirleri alınması için çalışma yapacağız.? dedi. 



Anahtar Kelimeler: Kızılırmak Kirleniyor