KAYNAK KALİTEMİZ, TÜM ÜRETİMLERİMİZ İÇİN TESCİLLENDİ.

Ulusal ve uluslararası pazarlarda vize niteliğinde olan yönetim sistemleri ve sertifikasyon çalışmalarına özel önem veren TÜDEMSAŞ, boji imalatın için almış olduğu “Demiryolu Araçları ve Bileşenlerinin Kaynak Standardı - TS EN 15085” sertifikasını tüm ür

EKONOMİ 20.04.2015 21:47:03 2691 0
KAYNAK KALİTEMİZ, TÜM ÜRETİMLERİMİZ İÇİN TESCİLLENDİ.

KAYNAK KALİTEMİZ, TÜM ÜRETİMLERİMİZ İÇİN TESCİLLENDİ.

Ulusal ve uluslararası pazarlarda vize niteliğinde olan yönetim sistemleri ve sertifikasyon çalışmalarına özel önem veren TÜDEMSAŞ, boji imalatın için almış olduğu “Demiryolu Araçları ve Bileşenlerinin Kaynak Standardı - TS EN 15085”  sertifikasını tüm üretimlerini kapsayacak şekilde genişletti.

2008 tarihi itibariyle Karşılıklı İşletilebilirlik Teknik Şartları (TSI) ve Demiryolu Araçları ve Bileşenlerinin Kaynak Standardı (TS EN 15085) belgesini alabilmek için çalışmalara başlayan TÜDEMSAŞ, boji imalatın için almış olduğu “TS EN 15085”  sertifikasının kapsamını, tüm üretimlerimizi kapsayacak şekilde genişletmek amacıyla yapılan ara denetimi başarıyla geçti.

Boji üretim hattı, kalite yönetim sistemi ve dokümantasyon üzerinden yapılan denetlemeler sonrası, Şirket Genel Müdür Yardımcısı Celaleddin Bayrakçıl başkanlığında yapılan toplantıda, EN 15085 denetimini yapan SVS-ASS firması temsilcisi Bernhard Krauss ile yapılan çalışmalar değerlendirildi.

TÜDEMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Celaleddin Bayrakçıl yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa Birliği (AB) teknik mevzuatı açısından TSI şirketimiz için zorunlu haline gelmişti. 2008 yılında başlatılan sürecin ilk aşaması TS EN 15085-Demiryolu Araçları ve Bileşenlerinin Kaynağı Standardı sertifikasını almamız gerekiyordu. 2011 tarihinden itibaren bu sertifikasyon sürecini tamamladık. Bu sertifikayı yenilemek için Avrupa’dan gelen bağımsız kuruluş yetkilileri bizleri denetlediler.                                                                     Şirketimizde bundan sonra üreteceğimiz çeşitli tipteki yük vagonlarında AB standardı olan TSI’a uygun üretim zorunluluğundan dolayı,  bu belge şirketimiz için çok önem arz etmektedir. Yük vagonlarımızın imalatında çalışan işçilerimizin AB normlarına uygun kaynak yapmaları gerekiyor. Bu belgeler ve kaynakçı eğitimleri eksiksiz olarak tamamlanmıştır. Geçen hafta boji üretimi konusunda gerekli denetlemeler şirketimizde yapılarak TSI belgesini aldık. Mayıs ayının ikinci haftası itibariyle sınıfının en hafif yük vagonu olarak seri üretimine başlayacağımız Rgns tipi yük vagonu içinde TSI sertifikası alınmış olacak. 2015 yılında 3 tipte yük vagonu üreterek servise vermiş olacağız. Şirketimizi denetleyen bağımsız denetim şirketi, işçilerimizin yaptıkları kaynakların kalitesini bir kez daha teyit ettiler.”

15085 Denetçisi ve SVS-ASS firması temsilcisi Bernhard Krauss ise konuşmasında, “TÜDEMSAŞ’a bir sonraki gelişimde daha uzun kalmak ve zaman geçirmek isterim. Yaptığımız denetimlerde üretim alanlarını ve şirketinizin genelini gezdim. İnceledim. Şirketinizi oldukça beğendim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Başarı ile geçen denetim sonrasında konu hakkında açıklamalarda bulunan TÜDEMSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Koçarslan ise; “Boji ile ilgili belgemizin kapsamının tüm üretimlerimizi kapsayacak şekilde genişletilerek yenilenmesi, TS EN 15085 standardının gereklerine uygun üretimimizin devam ettiği, kaliteli anlayışının Şirketimizde etkin hale geldiğinin en önemli belirtisidir. Emeği geçen tüm çalışanlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar (0)

Kantar: Güçlü hedeflerle 2026’ya giriyoruz

Özdemir’den İş Dünyasına Yeni Yıl Mesajı

Vali Şimşek Sahada: Hasta Vatandaş İçin Yol Açıldı

Kimsenin Ötekileştirilmediği Bir Türkiye Diliyoruz

Sivas’ta Mesleki Eğitime Yeni Atölye Kazandırıldı

Erdoğan: Planlı ve Disiplinli Çalışma Başarıyı Getirir

Sivas’ta Gönülleri Isıtan Açılış

Yüksel Başkan Hakk’a yürüdü

Öğrencilerden Yavuz Bülent Bakiler’e Duygu Dolu Anma Programı

Sivas’ta Süneyle Mücadele Yapay Zeka İle Güçleniyor

Sivas’ta “Şiddetsiz Aile Güçlü Toplum” Söyleşisi Düzenlendi

Müftü Limon’dan Din Görevlileriyle Gençlik Odaklı Buluşma

  • Cuma -14.5 ° / -28 ° Dondurucu sis
  • Cumartesi -11 ° / -26.4 ° false
  • Pazar -5.3 ° / -19.5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9