KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK!

KAYBEDECEK  VAKTİMİZ YOK!

Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanı Fatih Kalkan, ilimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanı Fatih Kalkan, ilimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kalkan, “Milli Görüş davası ruhunu özümseyemeyen, koltuk kapma yarışı peşinde olanlara aldırış etmeden, karalama ve iftira kampanyalarına cevap yetiştirerek zaman kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Asılsız ve planlı iddialar karşısında kaybedecek vaktimiz yoktur. Milli Görüş çizgimizden ayrılmadan, gömleğimize leke sürmeden, hesabi değil hasbi olmaya ve hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanı Fatih Kalkan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde bulunan Yıldız Ciğer’de gerçekleştirilen programa teşkilat mensupları da katıldı. 

Kalkan, basın toplantısında yerel seçim sürecinin yanı sıra Sivas ve ülke gündemine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

31 Mart seçimleri öncesi Sivas’ta siyasi partiler arasında adayı en son açıklanan partinin Yeniden Refah olduğunu anımsatan Kalkan,  “Her ne kadar sahaya geç girmiş olmamıza rağmen 40-45 güne yakın bir süre içerisinde hamdolsun çok göz dolduran bir çalışma sergiledik. Tüm toplumdan takdir topladık ve tebrikler aldık. Seçimlerde maksimum performans sergilemeye çalıştığımıza inanıyorum, buna rağmen de tüm seçmenlerimize ulaşamadık. Süre yeterli olmadı. Halkımızın tabiriyle söylüyorum; Hilmi Bilgin gitsin de kim gelirse gelsin diyen bir anlayış hâkimdi, yağmurda kaçarken doluya yakalanacağının farkında olunmayan, bunun karşısında algıyı iyi yönetenlerin, ekonomik gücü iyi kullananların, kazandığı bir seçim oldu. Sivas Merkez’de genel seçimlerde 8 bin 867 oy aldık, belediye seçimlerin de ise 9 bin 376 oy aldık. 2023 İl Genel Meclisinde 14 bin 109 oy aldık, 2024 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisinde ise 20 bin 263 oy ile 6 bin 154 oyumuzu artırdık. Sivas olarak, Gemerek ile 1 ilçe, Sivas olarak merkez ilçeye bağlı tek belde olan Yıldız Belde Belediye Başkanlığı ile 1 belde belediyesi almış bulunuyoruz. Ulaş ilçemizde ise yüzde 30 oy alarak az bir oyla kaybettik” dedi. 

EN AZ ASGARİ ÜCRET OLMALI 

Emeklilerin yaşadığı sorunlara da dikkat çeken Kalkan,  “Büyük bir hayal kırıklığı olan emekli maaşları maalesef istenilen düzeyde değildir, emekli ile adeta dalga geçilmektedir. Emekliye 4 kere zam yapıp da yine 10 bin lira alıyor olması, dünya üzerinde böyle bir başarı herhâlde görülmemiştir. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL, yoksulluk sınırının 45 bin TL'ye ulaştığı yerde emekli maaşlarının ilk etapta asgari ücret ile aynı seviyeye getirilmesi sonrasında ise asgari ücret ile birlikte en az yoksulluk sınırına yaklaşması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. 

ÜYE ARTIŞINDA İLK 6’YA GİRDİK 

Kalkan, Yeniden Refah Partisi’nde  bir dönem Merkez İlçe Başkanı olarak görev yapan Bekir Bozkaya ile 220 üyenin partiden istifa ettiği yönünde çıkan haberlere ilişkin de konuştu. İddiaların doğru olmadığını ifade eden  Kalkan, “Son günlerde sözde iddia edilen partimizde yaşanan istifalar ve açıklamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Yeniden Refah Partisi olarak, Sivas'ta gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve hizmetlerimiz, halkımızın refahı için büyük önem taşımaktadır. Birincisi öncelikle belirtmek isteriz ki, belirtildiği gibi böyle bir istifalar söz konusu asla yoktur. Partimizde her birey fikirlerini özgürce ifade edebilir ve gerektiğinde kararlarını bağımsız olarak alabilir. Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanlığı, üye konusunda Genel Merkezimizin bize verdiği aylık üye hedeflerini her ay başarı ile yüzde 100 tamamlamıştır. Türkiye genelinde iller arasında özellikle son 6 ay ve son 3 ay içerisinde ciddi bir üye artışı yaparak ilk 6’da yer almıştır. İlgili kişi seçimden önce partimize katılmış çok kısa bir süre görev yapmış, sonrasında Belediye Meclis Üyesi olmuş ve seçim sonrasında ise hiçbir resmi veya gayrı resmi bir görevi yoktur. Velev ki, basında yazılanlar olmuş olsa bile bu konular teşkilat içerisinde tartışılır, konuşulur, kol kırılır yen içinde kalır ve bu konular Milli Görüş prensiplerine aykırı şekilde davamıza zarar verecek şekilde dışarıda konuşulmaz.  Değerli basın mensubu kardeşlerim, partimiz yerel seçimlerde başarısına başarı katmış ve yüzde 2,8’den yüzde 7 barajını aşarak büyümeye devam etmektedir. Siyasette esen bu olumlu rüzgar ve başarılı çalışmalar elbette ki birilerini rahatsız etmektedir. Milli Görüş davası ruhunu özümseyemeyen, koltuk kapma yarışı peşinde olanlara aldırış etmeden, karalama ve iftira kampanyalarına cevap yetiştirerek zaman kaybetmeden yolumuza devam edeceğiz. Biliyoruz ki rüzgara karşı tükürenler amacına ulaşamazlar. Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın davasını bırakanlar olmuştu. Milli Görüş gömleğini çıkaranlar olmuştu. Dün de toplu istifa edip farklı arayışlara giren koltuk sevdasına düşenler olmuştu. Ders alınsaydı tarih tekerrür eder miydi! Bizler davamıza sahip çıkarak çalışmaya devam edeceğiz. Asılsız ve planlı iddialar karşısında kaybedecek vaktimiz yoktur. Milli Görüş çizgimizden ayrılmadan, gömleğimize leke sürmeden, hesabi değil hasbi olmaya ve hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

50 KİŞİLİK İL YÖNETİM KURULUMUZU YÜZDE 90 ORANINDA YENİLEDİK

Yeniden Refah Partisi Sivas il teşkilatı olarak 31 Mart seçimlerinin ardından hemen çalışmalara başladıklarının altını çizen Kalkan, “Seçimlerden sonra hemen harekete geçtik ve kadrolarımızı yeni bir heyecan, yeni bir aşkla çalışabilecek şekilde oluşturduk ve oluşturmaya da devam edeceğiz. 50 kişilik il yönetim kurulumuzu yüzde 90 oranında yeniledik, Gençlik Kollarımızı yeniledik, Kadın Kolları teşkilatları da güçlerine güç katarak çalışmalarına devam etmektedir. Şu anda Merkez İlçemiz de dahil olmak üzere 17 ilçemizde çok yoğun bir şekilde kongrelerimize başlıyoruz. Tüm kongreler bittikten sonra yıl sonuna kadar da il kongremizi yapacağız. Tüm bu teşkilatlanma çalışmaları bittikten sonra da genel seçimlere giderken aktif, çalışkan, Milli Görüş prensiplerine yakışır, Sivas’a ve Sivaslıya hizmet edecek kadroları inşa etmiş olacağız inşallah. Sefer bizden Zafer Allah’tandır” ifadelerine  yer verdi. 



Anahtar Kelimeler: KAYBEDECEK VAKTİMİZ !
  • Pazar 28.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.2 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 30.1 ° / 14.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1