Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı, şehrin su kaynaklarına can suyu oldu. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Koç Regülatörü proje alanı ile Pusat Özen Barajı’nı besleyen kaynaklarda incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Uzun, kar yağışlarının ardından barajları besleyen derelerde gözle görülür bir su artışı yaşandığını belirterek, karların tamamen erimesiyle birlikte Pusat Özen Barajı’ndaki su kapasitesinin önemli ölçüde artacağını ifade etti.

Koç Regülatörü projesinin uygulandığı Koç Deresi’nde de ciddi bir yükselme olduğunu vurgulayan Uzun, projenin tamamlanmasıyla bu kaynağın 4 Eylül Barajı’na aktarılacağını söyledi. Uzun, alternatif su kaynaklarının şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Başkan Uzun, yapılan yatırımlar ve doğal kaynakların sunduğu bu bereketle birlikte Sivas’ın su güvenliğinin daha da güçleneceğini belirtti.