Tarih: 17.04.2015 08:22

KALKIM’DA KAMULAŞTIRMA BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

KALKIM’DA KAMULAŞTIRMA BAŞLIYOR

Kalkım Balıklı Kaplıca ile ilgili kamulaştırma çalışmaları bu ay sonunda resmen başlayacak.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından ihale ile satın alınan Kangal’ın Kalkım Köyü’ndeki jeotermel kaynak suyu için kaynak koruma raporunun hazırlanmasının ardından imar çalışmaları başladı. Bu ay sonunda ise kamulaştırma çalışmaları için ilk adım atılacak. Kangal bölgesini hareketlendirecek yatırımların başında yer alan Kalkım Kaplıca tesislerinde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Geçtiğimiz yıl kaynak koruma raporunun hazırlanması ve değerlendirilmesinin ardından, Sivas İl Özel İdaresi bölgede imar çalışmalarına başladı. İmar çalışmalarının yapılmasıyla birlikte bu ay sonunda kamulaştırmaya gidecek olan Sivas İl Özel İdaresi, prosedürleri tamamladıktan sonra bölgeye yatırıma başlayacak.

Geçtiğimiz yıl hazırlanan kaynak koruma raporunun görüş alınması amacıyla MTA Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesinin ardından işler daha da hızlanmıştı. Kangal ilçesinde ki Kalkım Balıklı Kaplıca ile ilgili en zor işlemlerden birisi olan Kaynak Koruma Raporu’nun ardından kamulaştırma çalışmaları bu ay sonu itibariyle resmen başlayacak

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılması planlanan Kalkım Köyü termal turizm işletmesinde konaklama, teşhis ve tedavi biriminin bulunduğu kür merkezi, genel yüzme havuzu, tedavi havuzu, özel tedavi banyoları, genel banyolar, masaj duşları, masaj birimleri, fizik tedavi birimleri, park ve spor üniteleri, açık havuzlar, kafeterya, restoran, yürüyüş ve koşu parkurları, açık ve kapalı oturma alanları bulunacak şekilde proje hazırlanacak ve tesisin ihalesi yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —