Tarih: 10.12.2018 21:36

Kaliteli eğitim hedefliyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Sivas İl Temsilciliği tarafından düzenlenen programda gençlerle söyleşi gerçekleştirdi.

Reis Bey Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu´nda yapılan programda  konuşan  Rektör Yıldız, göreve geldiği günden bu yana 2 haftada bir öğrencilerle ?Söz Meclisi? adlı etkinlik kapsamında bir araya geldiklerini hatırlattı.  Bu program kapsamında öğrencilerle sohbet ettiklerini dile getiren Rektör Yıldız,  ?Üniversitemizdeki eksiklikleri siz öğrencilerimizin gözünüzden görmek istiyoruz. Biz, bir şeyler yapıyoruz; ama üniversitede yaşayan sizlersiniz. Bizim en büyük isteğimiz kaliteli bir eğitim almanız ve buradan memnun bir şekilde ayrılmanız. Bizim görevimiz sıkıntılar varsa, bunu gidermek. İki yıldır yerleşke içerisinde çok şeyler yapıldı. Bunların hepsi hem sizin hem çalışanlarımızın hem akademisyenlerimizin daha rahat olmaları içindir? diye konuştu.

/resimler/2018-12/10/2138405770389.jpg

ÖĞRENCİLİK YILLARINI ANLATTI

Okul tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, ?İlahiyat Fakültesi ikinci sınıfta okurken edebiyat ve sanat kulübünü kurdum. Türkiye´deki İlahiyat Fakülteleri´nin ilk kulübüdür. Bu kulübün başkanlığını yaptım. Her hafta bir program yapıyorduk. 4 ayrı dalda şiir, hikaye, tiyatro ve sinema ile ilgili program yapıyorduk. Her sınıftan bu işle ilgilenen arkadaşlarımızı belirlemiştik ve tamamen bize has orijinal programlar yapıyorduk. Mesela ayda bir film gösterimi yapıyorduk. Filmi izlettiriyorduk, daha sonra film üzerinde konuşuluyordu.  Sinema kulübümüzdeki arkadaşlar İstanbul´da yönetmenleri çağırıyorlardı, o konuda konuşuluyordu. Şiir programları yapıyorduk, ?Şiir Şöleni´ adını vermiştik. Şu an Türkiye´de çok bilinen birçok şairle orada tanışmışızdır. Kitap okumaları vardı; kitaplar belirleniyordu, bir hocanın gözetiminde kitap üzerinde konuşuluyordu. Bunlar bize çok şey sağladı, bizim yetişmemizi sağladı? şeklinde konuştu.

/resimler/2018-12/10/2138585458228.jpg

 ?MÜZİKLE, TİYATROYLA UĞRAŞABİLİRSİNİZ?

 ?Kültürel faaliyetler insanları yetiştiriyor. Bazen de mesleğinizi bile değiştiriyor? diyen Rektör Yıldız,  ?İlahiyat yahut edebiyat mezunu bakıyorsunuz farklı bir alanda çalışıyor. Ben toplantılarda öğrencilere hep söylerim, mutlaka bir sosyal faaliyet içerisinde bulunun.  Müzikle, tiyatroyla uğraşabilirsiniz. Hemen hemen her fakültede bizim kulüplerimiz var. Kulüplerle ilgili son yaptığımız bir çalışma var. Üniversitemizin internet sayfasında öğrenci kısmında kulüplere yer ayırdık. Üniversitemizin imkanları oldukça fazla? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

/resimler/2018-12/10/2139272333902.jpg

Program, toplu fotoğraf çekinilmesi ile sona erdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —