NACİ YILDIZ
Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen ?Türkiye İnovasyon Haftası?, İstanbul Kongre Merkezi´nde kapılarını açtı.
Türkiye´de inovasyon kavramının yerleşmesine ve gelişmesine büyük katkı sağlayan ve inovasyon ekosisteminin en büyük buluşması olan ?Türkiye İnovasyon Haftası?nın resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.
İNOVALİG 2019´A ESTAŞ DAMGASI
İnovasyonun şampiyonlarının belirlendiği ?Türkiye İnovasyon Haftası?na Türk sanayisinin gözdesi, Sivas´ın gururu Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) damga vurdu. Kam milinin lider firması ESTAŞ; tecrübeli ekibi ile Tüpraş, Havelsan gibi Türkiye markaları arasına girmeyi başardı. Dünyanın birçok ülkesine ürettiği ürünleri pazarlayan ESTAŞ ´´İnovasyonun Ticarileştirilmesi kategorisi´´nde birincilik ödülü kazandı. ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, ödülü TİM Başkanı hemşehrimiz İsmail Gülle´nin elinden aldı. Ülkemizin ilk ve en büyük kam mili üreticisi olan ESTAŞ, birincilik ödülü ile Sivaslıların göğsünü kabarttı.
ESTAŞ STANDINA YOĞUN İLGİ
Ticaret Bakanlığı ve TİM işbirliğinde düzenlenen program kapsamında İstanbul Kongre Merkezi´nde katılımcı kuruluşlar tarafından tanıtım standı da açıldı. ESTAŞ standında kam milinin yanı sıra mekanik ve medikal ürünlerin tanıtımı da yapıldı. Anadolu´nun en önemli markası olan ESTAŞ, yetişmiş işgücü ve Sivas´a kazandırdığı katma değer ile ilgi odağı oldu. Kongre Merkezini gezen misafirler, ESTAŞ´ın standını ilgiyle inceleyip görevlilerden bilgi aldı.
EKİP RUHU BAŞARIYI GETİRDİ
İstanbul Kongre Merkezi´ndeki büyük organizasyona, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, ESTAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Güner Demirkaynak, Mustafa Balaban, Halil İbrahim Döner, Habip Özkan, Abdullah Akkuş, Abidin Özkan, Şeyma Özkaynakçı, Mehmet Emin Koçyiğit ile AR-GE Yöneticisi Fatih Özaydın ve diğer görevliler katıldı. ´´İnovasyonun Ticarileştirilmesi kategorisi´´nde birincilik ödülü kazanan ESTAŞ, ekip olarak bir gurur yaşadı. Sivas´tan dünyaya açılan ESTAŞ, genç ve yetenekli ekibi ile yine bir başarı öyküsü yazdı.
40 BİN KİŞİ KATILDI
?Türkiye İnovasyon Haftası?, bu yıl ilk günü 20 bin 800 olmak üzere yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla bugüne kadarki en yüksek katılımcı sayısına ulaştı. İki gün süren etkinlik boyunca katılımcılar, Shazam Kurucu Ortağı Chris Barton gibi alanında uzman konuşmacıların katıldığı inovasyon odaklı konferansları takip etmenin yanı sıra inovatif sergi ve atölye çalışmalarını da yakından görme fırsatı buldu.
?DIŞ TİCARET FAZLASI VEREN TÜRKİYE
İnovasyon ekosisteminin en büyük buluşması olan ?Türkiye İnovasyon Haftası?nın son gününde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan´ın katılımıyla ?Darüşşafaka İnovatif Gençliğe Katkı Ödül Töreni? düzenlendi.
?İNOVASYONUN TEK ADRESİ?
Törende konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı hemşehrimiz İsmail Gülle, ?İnovasyon Haftamıza, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın teşrifleriyle, çok değerli konuşmacılar ve paneller ile start verdik. Muhteşem bir gün yaşadık. Salonlarımız, yenilik peşinde koşan arzulu gençlerimizle, firmalarımızla doldu taştı. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak düzenlediğimiz bu etkinlik, inovasyonun tek adresi olduğunu perçinledi. Her platformda dile getirdiğimiz, ?Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye´ hedefimize, ihracatta rekorların kalıcı bir hale gelmesine, ancak inovasyonu ve teknolojik dönüşümü üretimimize ve ihracatımıza entegre ederek elde edebiliriz. Bugün bu salonu dolduran misafirlerimizin önemli bir kısmının genç arkadaşlarımızdan, İnovaTİM ailemizden oluştuğunu görmek, son derece memnuniyet ve umut verici. Geleceğe uzanan yolu bugünden inşa etmek istiyorsak, gençlerimizin sürecin merkezinde yer alması hayati bir önem taşıyor. Çünkü geleceğe sizlerin dinamik ve yenilikçi bakış açıları ile ulaşabiliriz. Yeni hikayeleri sizlerin bitmek bitmeyen enerjileriniz ile yazabiliriz? dedi.
?TEKNOLOJİ İHRAÇ ETMELİYİZ?
TİM Başkanı Gülle, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: ?Sayın Cumhurbaşkanımız her mecrada şöyle der: ?Teknolojiye hakim olmadan, bağımsızlığımızı sürdüremeyiz.´ Nitekim Türkiye olarak, veri üretiminden güvenliğine, savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekaya kadar her alanda, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak mecburiyetindeyiz. Teknolojiye hakimiyet konusunda gereken önemi vermeli, teknolojiyi sadece kullanan değil, tasarlayan, üreten ve hatta ihraç eden bir ülke konumuna gelmeliyiz. Bu süreci de ülkeler arasındaki karşılıklı bağımlılığın bilincinde, kazan ? kazan prensibi ile kolektif bir şekilde yürütmeliyiz.?