Tarih: 13.01.2021 18:19

“İki Fidan Birlikte Büyüyor”

Facebook Twitter Linked-in

Doğayı yeşillendirmek için Sivas’ın her karış toprağında fidan dikimine önem veren Sivas Orman İşletme Müdürlüğü, Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan “İki Fidan Birlikte Büyüyor” projesi kapsamında, Tavra Deresi Ağaçlandırma Sahasında 2020'de her doğan bebek için 8 bin adet fidanı, toprakla buluşturdu.

Projeyle, her doğan bebeğin kendisiyle beraber adına dikilen fidanları da büyüyecek.

-Ailelere Fidan Belgesi Gönderilmeye Başlandı

Sivas Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, projeye katılan ailelere, doğan bebeklerin isimlerinin yer aldığı “İki Fidan Birlikte Büyüyor” belgelerinin adreslere  gönderilmeye başlandığını söyledi.

Projeye destek veren ailelere teşekkürlerini ileten Duman, “Valimiz Salih Ayhan önderliğinde ilimizde ağaçlandırma seferberliği çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğanın korunması noktasında gelecek nesillere yeşil bir doğa bırakmak için azim ve kararlılıkla sahada fidanları dikmeye devam edeceğiz.” dedi.

-Proje 2021 Yılında da Uygulanacak

Sivas Valisi Salih Ayhan’a, “İki Fidan Birlikte Büyüyor” projesi kapsamında bizzat fidan dikimlerine katılarak, projeyi yakından takip etmesinden dolayı teşekkür eden Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, projenin 2021 yılında da uygulanacağını, fidan dikimlerine ise Serpincik bölgesinde devam edileceğini söyledi.

-Olgunluk Çağına Ulaşmış Sarıçam Ağaçlarının Bakımları Yapıldı

Diğer yandan Sivas Orman İşletme Müdürlüğü, Yıldızeli Orman İşletme Şefliği sınırları dâhilinde sarıçam gençleştirmesi, toprak işlemesi ile çit ihatası çalışmaları gerçekleştirdi.

Sivas Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, “Akpınarbeleni mevkiinde bulunan 662 ve 663 numaralı bölmelerde çap boy artımını tamamlayarak idare süresini doldurmuş,  olgunluk çağına ulaşmış ve ormanda sürekliliği sağlamak, gelecek nesillere daha iyi ormanlar bırakmak amacıyla, gençleştirilmesi zorunlu hale gelmiş 68,9 hektar sarıcam orman alanında Tabii (Doğal) Tensil (Gençleştirme) çalışması yapılmıştır.” dedi.

Sarıçam ağacının olduğu lokasyona yeterli sayıda tohum ağacı bırakarak kapalılık derecesini 0,5-0,7 arasına getirdiklerini anlatan Duman, “Meşceredeki ağaçlardan dökülen tohumlardan ve tohum takviyesi yaparak yeni gençliğin gelmesine ortam hazırlanmıştır. Gelen genç fertlerin daha iyi gelişim göstermesi için tam alanda toprak işlemesi yapılmıştır. Ayrıca hayvan baskısından korumak için tel çit ihatası çekilerek çalışmalar tamamlandı. Bize emanet edilen ormanların sürekliliği ve sürdürülebilirliği için, doğal yolla gençleştirerek gelecek nesillere daha yaşanabilir ortamlar sağlanmış olacaktır.” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —