Tarih: 27.11.2015 06:47

İHH´dan 25 ton un

Facebook Twitter Linked-in

İHH´dan 25 ton un

Sivas İnsani Yardım Vakfı (İHH), Suriye´de yaşayan ve zor durumda olan Bayır Bucak Türkmenlerine 25 ton un yardımında bulundu.

İHH´dan 25 ton un.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas şubesi Suriye´de zor durumda bulunan Bayır Bucak Türkmenlerine 25 ton un yardımında bulundu. 1 TIR dolusu un Hatay´ın Cilvegözü Sınır Kapısı´nda Türkmen yetkililere teslim edilecek.

Kent meydanında açıklama yapan İHH Sivas Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak Suriye´ye 11´nci tırı gönderdiklerini söyledi. Çakmak ?Sivas İHH olarak Suriye´deki mazlumlara yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz. Bugün 11. TIR´ımızı gönderiyoruz. Bu tırımız 500 çuval 25 ton undan oluşmaktadır. Suriye´de ekmek 1300 Suriye lirasına çıkmıştır. Bu Türk parasıyla 17 liraya denk gelmektedir. Açlık ve kıtlık Suriye´de baş göstermektedir. İHH Türkiye´de un kampanyası başlatmış olup Suriye´de ki mazlumlara ekmek olmak için kolları sıvamıştır. Suriye´de yaşayan Türkmen kardeşlerimize un kampanyamız Aralık ayında da devam edecektir? dedi. Konuşmaların ardından yapılan dua ile TIR yola çıktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —