Hem Organik hem Helal

Sivas’ın ilk ve tek sertifikalı Organik ve helal ürünlerine ilgi artıyor.

EKONOMİ 13.11.2014 04:31:53 1560 0
Hem Organik hem Helal

Hem Organik hem Helal

Sivas’ın ilk ve tek sertifikalı Organik ve helal ürünlerine ilgi artıyor.

5 yıl önce sadece organik temizlik ve kozmetik ürünlerle sektöre giren Nurhanım Doğan, şimdi organik ve helal sertifikalı ürünlerle hizmet veriyor. Bankalar Caddesi 3. Park Sokakta geniş ürün yelpazesi ile hizmet veren Doğan, Sivaslıları organik ve helal ürün kullanmaya davet ediyor. Sivas’ta organik gıdalara ilginin oldukça fazla olduğunu ifade eden Nurhanım Duman “5 yıl öncesi sadece organik temizlik, kozmetik ürünleri ile başladım. Daha sonra gıda talepleri üzerine gıdaları ilave etmeye geçtim. Daha çok gıdanın talep görmesi ile gıda çeşitlerini artırdık. İlk başlarda Sivas çok bilmiyordu, yeri bilmiyorlardı, gün geçtikçe kulaktan kulağa reklamla ancak tanınabildik. Bir yıla yakın süredir de helal sertifikalı ürünleri ilave ettik. Sivas’ta ilk ve tek helal sertifikalı ürünlerin satıldığı tek nokta burası”

BÜTÜN ÜRÜNLER MEVCUT

Organik ve Helal sertifikalı ürünlerde hemen hemen ihtiyaç duyulan bütün çeşitlerin mevcut olduğunun altını çizen Duman “İki grupta da hem helal hem organikte kozmetik ve gıda da ihtiyaç duyulan hemen hemen bütün ürün çeşitleri mevcut. Talepler doğrultusunda da olmayan çeşitleri getirtiyoruz. Mesela organikte tavuk, yumurta, zeytin, bal, pekmez, bakliyat, bitki çayları, baharat çeşitlerinin hepsi mevcut, kozmetiklerde hepsi mevcut bitkisel yağlar, sabunlar, diş macunları, cilt bakım ürünlerinin hepsi mevcut. Helal sertifikalı ürünlerde krem şanti, puding çeşitlerinin hepsi mevcut. Temizlikte çamaşır, bulaşık yağ çözücü, kireç çözücü, deterjanda ihtiyaç duyulan her çeşit mevcut. Hem çevreye hem sağlığa zarar vermeyen ürünler”

DEVLET DESTEĞİ ŞART

Organik ürünlerin fiyatının yüksek olmasından dolayı alım gücünün düştüğünü ve buna devletin destek olması gerektiğini ifade eden Doğan “Organik ürünlerimiz hepsi ayrı yörelerden geliyor. Konya, Manisa, Kilis gibi şehirlerden geliyor. Sivas’tan tavuk ve yumurtayı alıyoruz. İkisine de ilgi çok fazla. Sadece organikte fiyatların biraz yüksek olması alım gücünü biraz düşürüyor, halkımız bu ürünleri kullanma yanlısı ama biraz fiyatlardan etkileniyor. Burada da devlet desteğinin olması gerektiğine inanıyorum. Ya KDV desteği ya da üreticilere teşvik için yönlendirebilirse ürünler daha ucuza mal olduğu zaman ürün satışı da fazla olacağına inanıyorum”

EKOLOJİ KORUNUYOR

Tohumundan yetiştirilmesine ve paketlenmesine kadar kimyasal hiçbir teması bulunmayan organik ürünlerin insan sağlığının yanı sıra ekolojiyide koruduğunu hatırlatan Doğan “Organik gıdalar tohumundan yetiştirilmesine kadar içerisinde kimyasal işlemden geçmemiş, genetiği değiştirilmemiş tohumlardan doğal yollarla üretilmesi anlamına geliyor. Üretimden paketlenmeye kadar sağlığa ve çevreye zarar veren hiçbir katkı maddesi içermezler. Bu nedenden dolayı hem sağlıklı hem güvenilir. Hem çevreyi hem sağlığı hem de ekolojiyi korumuş oluyoruz organik ürünlerle. Helal sertifikalı ürünlerde dinen içerisinde haram katkı maddelerini içermemesine dikkat edilmiş. İki grupta da müşteri kitlemiz oluşmuş şekilde. Daha çok kulaktan kulağa reklamımız oluştu. En önemli dikkat edilen ürünlerden hiç tavuk yemeyenler var. Tamamen hormonlu 40 günde civcivler hormonla tavuk olup çıkıyor ama bunlarda 80 günden önce kesilmiyor. GDO’suz organik yemlerle besleniyor. O yönde çocuklarımıza bütün organik ürünleri gönül rahatlığıyla önerebiliriz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: Hem Organik hem Helal

Şimşek, 61. Kütüphane Haftası açılış programına katıldı

KARASU’DAN BAKAN’A: “SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ NEDEN YOK?”

CHP İl Başkanından Özel ve Karasu’ya tebrik

Sivas heyeti A Millî Takımımıza başarı dileklerini iletti

Sivaslı öğrencilerden Erciyes çıkartması

"Toprağımızı gençler sürmüyor ise geleceğimiz risk altındadır"

CHP'den Esnaf Odasına tepki

KONYA ŞEKER AİLESİ BAYRAM COŞKUSUNU PAYLAŞTI

Le Pen ve sekiz milletvekili suçlu bulundu, Le Pen siyasetten yasaklandı

Görgen ve Korkmaz, yetim çocukları bayram öncesi sevindirdi

"Her günümüz bayram sevinciyle dolsun"

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

  • Çarşamba 8.2 ° / -2.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 1.6 ° / -3.8 ° Hafif sağnak şeklinde kar
  • Cuma 4.7 ° / -7 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41