?Haykırmaya devam edeceğiz?

15 Temmuz sürecinden sonra ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çok sayıda kişinin mağdur edildiğini söyleyen Saadet Partisi (SP) Sivas Gençlik Kolları Başkanı Necmeddin Tokgöz, ?Adalet tesis edilmedikçe, hukuk tam manasıyla herkesi kapsamadıkça

GÜNDEM 31.12.2018 21:05:28 1159 0
?Haykırmaya devam edeceğiz?

//NACİ YILDIZ//

Aralık ayı içerisinde idrak edilen İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası nedeniyle Saadet Partisi (SP) Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hafta sonu kent meydanında basın açıklaması düzenlendi.

Çok sayıda partilinin destek verdiği basın açıklamasında konuşan SP Sivas Gençlik Kolları Başkanı Necmeddin Tokgöz, ?Yeryüzünde, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan süreçler göz önüne alındığında böylesine kritik bir dönemde, ülkenin problemlerini bilen, ülkenin içinden geçtiği süreci yakından takip eden, ülkenin problemlerini çözebilecek yegane reçeteyi elinde tutan Saadet gençliğinin gayreti bu ülke için hayatidir? dedi.

?İnsan hakları? ve ?adalet? kavramının önemine değinen Tokgöz, ?Adalet tesis edilmedikçe, hukuk tam manasıyla herkesi kapsamadıkça bizler buradan haykırmaya devam edeceğiz. Bugün bu haykırışımız; kanun hükmünde kararname (KHK) kıskacında insan hakları üzerine olacaktır. Devlet küfür ile ayakta durur ama zulüm ile ayakta duramaz. Bu sebeptendir ki adalet mülkün temelidir. Mülk ise devlettir. Devlet ise adalet temeli üzerine kuruludur? diye konuştu.

?TÜRKİYE İÇİN AYIP OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR?

15 Temmuz girişiminin adaletten yoksun kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Tokgöz, ?15 Temmuz´da yaşadığımız hain darbe kalkışmasını kınıyor ve Saadet Partisi olarak 50 yıllık mücadele tarihimizde olduğu gibi bugün de her türlü vesayet uygulamasının karşısında olduğumuzu yineliyoruz. 15 Temmuz tarihi bize her şeyden çok daha fazla olarak hukuka, adalete, insan haklarına karşı duyarlılığa olan ihtiyacımızı göstermiştir. Bu olay, birlik içinde, barış içinde bir arada yaşama irademizin de hakka ve hukuka dayanması gerektiğini bize göstermiştir. Ne var ki 15 Temmuz´dan sonra yaşanan süreç, aynı zamanda Türkiye için bir ayıp olarak da tarihe geçmiştir. 2 yıl süreyle devam eden olağanüstü hal (OHAL) uygulaması aracılığıyla hukuk ve temel insan hakları askıya alınmış ve bu 2 yıllık süre içinde adeta seçimlere OHAL koşulları altında girilmiştir? ifadelerini kullandı.

?ADALET DEVLETİN TEMELİ VE ÖZÜDÜR?

Tokgöz, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Ülkemizde normalleştirilmek istenen, ?önce cezalandırıp sonra gerekçe bulma´ uygulamasının artık son bulması gerekmektedir. Şayet bir hukuk devleti olabilmek istiyorsak artık OHAL uygulamasına son verildiği gibi OHAL aracılığıyla işlenen insan hakları ihlallerini, hukuksuzluğu ve her türlü yanlış uygulamayı da sonlandırmak zorundayız. Binlerce yılın bilgeliği bize şunu öğretti ki adalet devletin temeli ve özüdür. Adaletten ve hukuktan saptığımız ölçüde kendimizi bir belirsizliğe ve karanlığa mahkum ediyoruz demektir. Saadet Partisi olarak buradan ifade etmek isteriz ki bizler; adaletin ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Her nerede bir mazlum varsa dili, rengi ve inancı ne olursa olsun biz orada saf tutacağız. İktidar sahiplerine açık çağrımızı tekraren yinelemekte fayda görüyoruz. Devlet küfür ile ayakta durur ama zulüm ile ayakta duramaz.?

 

Anahtar Kelimeler: Haykırmaya devam edeceğiz
Yorumlar (0)

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

SBTÜ Akademisyenleri Altınyayla’da Çiftçilerle Buluştu, Tarımsal Bilgi Paylaştı

Sivas Üniversiteleri, Avrupa Birliği Destekli BTTwin Projesi Kapsamında Milano’da Bir Araya Geldi

Sivas Numune Hastanesi’nden Multidisipliner Başarı: 26 Haftalık Üçüz Doğumu

Vali Şimşek’ten Akıncılar’da Seraya Ziyaret: Salatalık Hasadı Yaptı

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğin Kampüsüne Yönelik Vizyoner Projeler

Sivas’ta Koruyucu Aile Bilinci İçin Anlamlı Panel

Kenan Çarboğa’dan Rektör Şengönül’e Anlamlı Ziyaret

SİVAS İTFAİYESİ, HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARINA DESTEK VERİYOR

( VİDEOLU HABER ) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 20 BİN TL DESTEK

Özçoban'a Sivasspor Başkan Vekilliği Görevi

  • Cumartesi 20 ° / 5.7 ° false
  • Pazar 24.5 ° / 6 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 7.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2