?Haykırmaya devam edeceğiz?

15 Temmuz sürecinden sonra ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çok sayıda kişinin mağdur edildiğini söyleyen Saadet Partisi (SP) Sivas Gençlik Kolları Başkanı Necmeddin Tokgöz, ?Adalet tesis edilmedikçe, hukuk tam manasıyla herkesi kapsamadıkça

GÜNDEM 31.12.2018 21:05:28 1350 0
?Haykırmaya devam edeceğiz?

//NACİ YILDIZ//

Aralık ayı içerisinde idrak edilen İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası nedeniyle Saadet Partisi (SP) Sivas Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hafta sonu kent meydanında basın açıklaması düzenlendi.

Çok sayıda partilinin destek verdiği basın açıklamasında konuşan SP Sivas Gençlik Kolları Başkanı Necmeddin Tokgöz, ?Yeryüzünde, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan süreçler göz önüne alındığında böylesine kritik bir dönemde, ülkenin problemlerini bilen, ülkenin içinden geçtiği süreci yakından takip eden, ülkenin problemlerini çözebilecek yegane reçeteyi elinde tutan Saadet gençliğinin gayreti bu ülke için hayatidir? dedi.

?İnsan hakları? ve ?adalet? kavramının önemine değinen Tokgöz, ?Adalet tesis edilmedikçe, hukuk tam manasıyla herkesi kapsamadıkça bizler buradan haykırmaya devam edeceğiz. Bugün bu haykırışımız; kanun hükmünde kararname (KHK) kıskacında insan hakları üzerine olacaktır. Devlet küfür ile ayakta durur ama zulüm ile ayakta duramaz. Bu sebeptendir ki adalet mülkün temelidir. Mülk ise devlettir. Devlet ise adalet temeli üzerine kuruludur? diye konuştu.

?TÜRKİYE İÇİN AYIP OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR?

15 Temmuz girişiminin adaletten yoksun kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirten Tokgöz, ?15 Temmuz´da yaşadığımız hain darbe kalkışmasını kınıyor ve Saadet Partisi olarak 50 yıllık mücadele tarihimizde olduğu gibi bugün de her türlü vesayet uygulamasının karşısında olduğumuzu yineliyoruz. 15 Temmuz tarihi bize her şeyden çok daha fazla olarak hukuka, adalete, insan haklarına karşı duyarlılığa olan ihtiyacımızı göstermiştir. Bu olay, birlik içinde, barış içinde bir arada yaşama irademizin de hakka ve hukuka dayanması gerektiğini bize göstermiştir. Ne var ki 15 Temmuz´dan sonra yaşanan süreç, aynı zamanda Türkiye için bir ayıp olarak da tarihe geçmiştir. 2 yıl süreyle devam eden olağanüstü hal (OHAL) uygulaması aracılığıyla hukuk ve temel insan hakları askıya alınmış ve bu 2 yıllık süre içinde adeta seçimlere OHAL koşulları altında girilmiştir? ifadelerini kullandı.

?ADALET DEVLETİN TEMELİ VE ÖZÜDÜR?

Tokgöz, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Ülkemizde normalleştirilmek istenen, ?önce cezalandırıp sonra gerekçe bulma´ uygulamasının artık son bulması gerekmektedir. Şayet bir hukuk devleti olabilmek istiyorsak artık OHAL uygulamasına son verildiği gibi OHAL aracılığıyla işlenen insan hakları ihlallerini, hukuksuzluğu ve her türlü yanlış uygulamayı da sonlandırmak zorundayız. Binlerce yılın bilgeliği bize şunu öğretti ki adalet devletin temeli ve özüdür. Adaletten ve hukuktan saptığımız ölçüde kendimizi bir belirsizliğe ve karanlığa mahkum ediyoruz demektir. Saadet Partisi olarak buradan ifade etmek isteriz ki bizler; adaletin ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Her nerede bir mazlum varsa dili, rengi ve inancı ne olursa olsun biz orada saf tutacağız. İktidar sahiplerine açık çağrımızı tekraren yinelemekte fayda görüyoruz. Devlet küfür ile ayakta durur ama zulüm ile ayakta duramaz.?

 

Anahtar Kelimeler: Haykırmaya devam edeceğiz
Yorumlar (0)

Borsadan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne Ziyaret

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ

(VİDEOLU HABER) PAZAR DESTEĞİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR…

Gençliğe akademik hamle

Sivas'ta dumansız yaşam seferberliği

BAŞKAN UZUN, İŞÇİNİN YANINDA OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Sivas Tarım Ticaret Merkezi İçin Ankara’da Önemli Görüşme

Özbelsan Genel Müdürü Kantar, Sivas esnafıyla güçlü bağlar kuruyor

Özdemir: Uluslararası İş Birlikleri Stratejik Öneme Sahip

(VİDEOLU HABER) Türk dostu Lord Hussain’den KGK’ya özel medya oturumu

CHP Heyetinden Sivas Ticaret Borsası’na Nezaket Ziyareti

  • Pazartesi 10.8 ° / -0.6 ° false
  • Salı 8.2 ° / 0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 7.2 ° / 1.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12