2 yıldır inşaatı süren 600 yataklı Bölge Hastanesinin inşaatında sona yaklaşıldı. Hastane inşaatının yüzde 85lik kısmı tamamlandı ama çevre düzenleme çalışmaları imar revizyon planının tam olarak belirlenmemesinden dolayı yavaş ilerliyor.
Hastane bitti gibi
2 yıldır inşaatı süren 600 yataklı Bölge Hastanesi’nin inşaatında sona yaklaşıldı. Hastane inşaatının yüzde 85’lik kısmı tamamlandı ama çevre düzenleme çalışmaları imar revizyon planının tam olarak belirlenmemesinden dolayı yavaş ilerliyor.
İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, 600 yataklı Bölge Hastanesi’ndeki çalışmaların yüzde 85’inin bittiğini herhangi bir aksilik olmazsa hastane inşaatının Nisan veya Mayıs ayı sonu gibi biteceğini söyledi. Bölge Hastanesinin oldukça donanımlı bir hastane olacağının altını çizen Sağlık Müdürü Bahattin İlter; “Bölge hastanesinin Sivas’a oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Bölge Hastanesi kapasite bakımından Cumhuriyet Üniversitesi’nden daha büyük olacak. Bölge Hastanesinde 106 adet yoğun bakım yatağı olacak. Yani mevcut yoğun bakım yatak sayımızı 3 katına çıkarmış olacağız” dedi.
Numune Hastanesinin Bölge Hastanesine taşınmasının ardından mevcut olan Numune hastanesinin çevresindeki trafik sorununun da çözüleceğini kaydeden Sağlık İl Müdürü Dr. Bahattin İlter; “Hastanemiz çok güzel ve geniş bir hastaneye taşınmış olacak. Doktorlarımız oldukça büyük olan Bölge Hastanesinde daha rahat ve özverili bir şekilde çalışacak. Şuanda çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Bina içerisindeki alanlar boyandı. Firmanın temin etmesi gereken sistem kurulumları tamamlandı. Ama çevre düzenlemesi biraz yavaş ilerliyor. Çünkü o bölgede yeni imar planları yapılması sebebi ile bazı düzensizlikler var. Önceki belediye zamanında da tamamlayamadığımız bazı sorunlarımız olmuştu. Arsanın sınırını tam olarak belirleyemediğiniz için çevre düzenlemesine tam olarak başlayamıyorsunuz. Sadece iç bölümlerini yapabiliyorsunuz. Bizim tek sıkıntımız arsanın sınırlarını belirtecek imar planının gecikmesi. İmar planının gecikmesi çevre düzenlemesinin gecikmesine sebep oldu. İmar planının belirlenmesinin ardından çevredeki yolların genişletilmesi gerekiyor. Çevreyolundan Bölge hastanesine giden güzergahın önünün açılması gerekiyor. Belediyenin güzergahla ilgili sorunu çözmesi gerekecek. Belediye, Karayolları ve Bayındırlık İl Müdürlüğü ile görüşüyoruz ama şehircilik açısından bir ana yolu düzenlemek veya yerini değiştirmek kolay değil. Trafik sorunun yaşanmaması için elbette Belediye’nin bir planı vardır. Bu planın erken yapılmasında fayda var. İlerde karşılaşacağımız sorunlar muhtemelen bunlar olacak. Zaman içerisinde bu sorunların çözüleceğini düşünüyoruz. Maliyeti yüksek olan cihazların bir kısmı Sağlık Bakanlığı tarafından temin ediliyor. Diğer tıbbi cihazları ve tefrişatı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği temin edecek. Onlarında ihale süreçleri devam ediyor diye biliyorum. Tıbbi cihazlarda gecikme olacağını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.