Haspolat: Yaşasın kadınlar, yaşasın kadın hakları

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez İlçe Başkan Sevtap Haspolat, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Yaşasın kadınlar, yaşasın kadın hakları” dedi.

5.12.2023 15:32:00 1374 0
Haspolat: Yaşasın kadınlar, yaşasın kadın hakları

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez İlçe Başkan Sevtap Haspolat, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Haspolat, mesajında, kadının toplumdaki öneminde bahsetti. 

“Kadın,  beş harften oluşmuş sıradan bir kelime değil” diyen Haspolat, “Kadın, toplumun tüm yükünü omuzlarında taşıyan, varlığı ile bu ülkenin temel yapı taşı olan, yeri geldiğinde müşfik bir anne, yeri geldiğinde vatan savunmasında canını siper eden, gözünü kırpmadan cephede asker olan, şefkati ile bir karıncayı dahi incitmeyen, zarif yüreği ve güçlü kolları ile dünyayı saran değerli bir varlıktır. Bu kadar kıymetli bir insan tabii ki övülmeli, tabii ki hakları korunmalıdır. Bugün bizler hiç kimseyi ötekileştirmeden ‘kadın hakları’ bağlamında kuşatıcı olmalıyız. İktidarı ve muhalefeti ile ‘kadın hakları’ bağlamında sesimizi daha gür ve tek ses olarak çıkarmalıyız. Kadına karşı bakış açımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Kadınlara ve onların haklarını korumada durduğumuz yer, hak hukuk edebiyatı yaparak onların yanında durduğumuz yer olmamalıdır. Bizim gibi düşünüyorsa sahip çıkararak, bizden değilse ‘Ne hali varsa görsün’ diyerek kadın haklarını savunamayız. Kim olursa olsun, nerede bir haksızlık, hukuksuzluk görüyorsak karşısında olmalıyız. Hele de bu hukuksuzluk kadına, çocuklara ve masum kimsesizlere karşı yapılıyorsa. Bugün Kadın Hakları Farkındalık günüdür. Bugün kutlanacaksa eğer, hakları ellerinden alınan, ötekileştirilen, horlanan, sokak ortasında, çocuklarının karşısında eziyet edilen, öldürülen, bir eşya gibi davranılan kadınlara sahip çıkmakla bugün kutlanmalıdır. Caydırıcı kanunlar çıkarmakla, küçük yaşlardan başlayarak eğitimler verilmekle, ekonomik anlamda yaşam alanlarını kolaylaştırmakla, vicdanları harekete geçirmekle kadın hakları ancak korunabilir. Cumhuriyetimizin 100. yılında, televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada, insan onuruna yakışmayan görüntüleri görmek ve duymak istemiyoruz artık. Ülkemizin içinde yaşayan her bir canlı bizim için değerlidir. Biz çevreye duyarlı bir anlayışın içinde olmalıyız. İnsan olmamız bunu gerektiriyor. Varsa bir sorun, bu hepimizin sorunudur. Varsa bir problem ayrıştırmadan, sadece insan olduğu için söz söylemeliyiz ve eylem içinde olmalıyız. Artık Kadın Haklarının ihlal edildiği bir Türkiye istemiyoruz. Kadınların öldürüldüğü bir dünya istemiyoruz. Özlemini çektiğimiz, hak adalet ve özgürlük anlamında güçlü bir cumhuriyet hayalinden vazgeçmiyoruz. Bu hayali gerçekleştirecek olan ise yine bu ülkenin sahipleri, yükleri ağır, gönülleri geniş olan asil bir ruha sahip cumhuriyetimizin kadınları olacaktır. Bu vesile ile 5 Aralık Kadın Hakları Farkındalık gününde bir kez daha haykırıyoruz. Yaşasın kadınlar, yaşasın kadın hakları. Tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

Yorumlar (0)

Başkan Özdemir, Demirağ OSB’yi Türkiye’nin Sanayi Merkezlerine Tanıtacak

Sivas’ta “Beyaz Yürüyüş”

Sivas TSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi.

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NİN YENİ EVLİLERE ÇEYİZ DESTEĞİ SÜRÜYOR…

VİDEOLU HABER - Üretici Kadınlar Ve İkinci El Eşya Pazarı Açıldı...

KOBİ Tanımı Güncellendi, STSO Başkanı Zeki Özdemir'den değişikliğe destek

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan Sivas Ticaret Borsası’na Ziyaret

Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Karşı Sıkı Denetim!

Başkan Uzun’dan Kızılırmak Kanalındaki Palplanş Uygulamasına Yakından İnceleme

Sivas İl Genel Meclisi’nden 2025 Yatırım Programına Tam Destek

Sivas Valisi Şimşek’ten Sokak Hayvanlarına Anlamlı Ziyaret

SBTÜ Akademisyenleri ve Sivas Sanayicileri El Ele: Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Dönem Başladı

  • Salı 25.2 ° / 23 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.4 ° / 22.4 ° Güneşli
  • Perşembe 25.2 ° / 22.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
7.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0