Harabeydi üreten kadınlara eğitim yuvası oldu

Sivas’ta geçtiğimiz yıllarda harabe halde bulunan 133 yıllık tarihi konak restore edilerek üreten kadınlar için adeta eğitim yuvasına dönüştürüldü.

GÜNDEM 9.01.2023 14:02:00 3200 0
Harabeydi üreten kadınlara eğitim yuvası oldu

Kent merkezi Akdeğirmen Mahallesinde bulunan ve 19. yüzyılının sonunda inşa edilen 133 yıllık Gani Özdoğan konağı 2020 yılında kamulaştırıldı. Yıllardır atıl ve harabe halde olan konak Sivas Valiliği İl Özel İdaresi tarafından gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla restore edilerek eski görünümüne kavuşturuldu. Günümüzde Üreten Kadınlar Akademisi’ne tahsis edilen bu tarihi yapı kadın girişimcilerin adeta eğitim yuvası oldu. İleriye dönük hedefleri olan ve girişimcilik ile alakalı eğitim almak isteyen kadınlar buraya gelerek ücretsiz bir şekilde farklı alanlarda kurs alabiliyor. Öte yandan konağın 2019 yılında çekilen görüntüsü ile günümüzde ki görüntüsü arasındaki değişim gözler önüne serildi.

Harabe haldeydi, misyon kazandırıldı

Üreten Kadınlar Akademisi Yöneticisi Dilara Yaraş, binanın geçtiğimiz yıllarda harabe halde olduğunu ve restore edilerek bir misyon kazandırıldığını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda harabe bir haldeydi. 2020 yılında Sivas Valiliği ve İl özel İdaresi tarafından onarılarak bir misyon kazandırıldı. Bir akademi haline dönüştürüldü. Sivas İl Özel İdaresi ve ORAN Kalkınma Ajansının destekleriyle burada bir akademi kuruldu. Kadın Kooperatiflere ve Kadın girişimcilere ve girişimci adaylarına, ne yapacağını bilemeyen kadınlara eğitim ve danışmanlık vermek amacıyla kuruldu. Aynı zamanda kadın kooperatiflerine ve kadın girişimcilerimize pazarlama hizmetleri de veriyoruz. Eski yapıların tadilatını yapmak onarımını yapmak restore etmek tabi ki çok önemli ama bunu bir misyon kazandırarak yapmak çok daha kıymetli. Burada biz bu zamana kadar kadın kooperatiflerimize 196 saatlik farklı alanlarda eğitimler verdik” dedi.

Farklı alanlarda eğitim alıyorlar

Tarihi konakta eğitim gören Meryem Yıldız, Bilgisayar Operatörlüğü kursu aldıklarını söyleyerek, “Burası Valiliğin bir projesi. Üreten Kadınlar Akademisi olarak geçiyor. Biz burada Bilgisayar operatörlüğü kursuna geliyoruz. Geleceğe yönelik bir girişimim olursa diye bana çok faydasının olacağını düşündüğüm için buraya kursa geliyorum” ifadelerini kullandı.

Hafik Kadın Kooperatif Başkanı Hatice Soğancıoğlu ise bu tarihi yapıda kadınların yapmış oldukları işi bilinçli ve eğitimli bir şekilde yapmaları adına kurulmuş bir eğitim merkezi olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)

STSO’ dan Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde Kooperatif Ziyareti

Meclisi toplantısında yapılan gençlik ve spor yatırımlarını anlattı.

STSO, Üyelerini Sahte Belge Riskine Karşı Bilinçlendiriyor

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

  • Cuma 13.5 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 14.3 ° / 4.2 ° false
  • Pazar 14.1 ° / 4.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7