Tarih: 21.12.2020 22:44

HAMİDİYE’DE DURMAK YOK

Facebook Twitter Linked-in

GELENEKSEL KÜLTÜR YAŞATILACAK

Osmanlı Devleti'nde orduya at yetiştirmek üzere kurulan tarihi haraların, ata sporumuzun ve geleneksel kültürümüzün yaşatıldığı bir mekan haline geleceğini belirten Vali Salih Ayhan, Sivas-Ankara yolu üzerinde 251 bin metrekare alana sahip olan, Sultan Abdülhamid Han'a da at gönderen tarihi aygır depolarının çok amaçlı kullanılacağını söyledi.

GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDA BAĞ KURULACAK

Restorasyon sonrası projeye özgün bir misyon yükleneceğini ifade eden Vali Ayhan “Alanda; müze, restoran, organik ürün satış yerleri, egzotik park, bilim evi, Sivas konağı, macera park ve ata sporları gibi birçok çok amaçlı donatılar olacak. Kültürel, ekonomik, sportif, sosyal ve kültürel anlamda tarihi eserlerimiz vatandaşlarımıza hizmet verecek. Geçmiş ile gelecek arasında çok sağlam bir bağ kurmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

ŞEHRİMİZİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

 “Hamidiye Kültür Parkı şehrimizin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak” diyen Ayhan, “Şehrimizin turizm potansiyeline yeni bir yön belirleyecek olan Hamidiye Kültür Parkı'nda durmak yok. Sivas'ın geleceğine emanet edeceğimiz projede var gücüyle çalışan herkese teşekkürler. Projede en ince ayrıntısına kadar titiz davranıyor, gayret gösteriyoruz. Sivas'ımıza inşallah güzel bir eseri birlik ve beraberlik içerisinde kazandıracağız. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. /Sultan Şehir/

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —