Tarih: 07.01.2015 06:43

Hafife almayın

Facebook Twitter Linked-in

Hafife almayın

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam “Verem eskisi gibi korkulacak bir hastalık olmamakla beraber çokta hafife almaya gelmeyecek bir hastalık” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam 6 – 12 Ocak Tüberküloz Haftası nedeni ile ilgili bir açıklama yaptı. Sağlam, verem hastalığının eskisi gibi korkulmayacak bir hastalık olduğunu, ancak hastalığın hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Sivas’ta 6 – 12 Ocak Tüberküloz Haftası nedeni ile farkındalık oluşturmak için Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çalışmalar yapılacak. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam bu çalışmalar kapsamında bugün açılış programı düzenleneceğini söyledi. Sağlam “6 – 12 Ocak Tüberküloz haftası bildiğiniz gibi. Bu konuda bu hafta boyunca etkinliklerimiz olacak. Yarın bu konuyla ilgili bir açılış törenimiz olacak. Orada toplumumuza tüberküloz ile ilgili bir farkındalık oluşturma çabası içerisindeyiz. Bununla ilgili bir konferansımız olacak. Çok ilginç değişik bir konferans olacak.”

HAFİFE ALMAYIN

Verem hastalığının hafife alınmaması gerektiğini ifade eden Sağlam “Verem eskisi gibi korkulacak bir hastalık olmamakla beraber çokta hafife almaya gelmeyecek bir hastalık. Tedavisi yapılmadığında, ya da yarım bırakıldığında çok ciddi sorunlar oluşturabilecek, çok ciddi direnç oluşturabilecek bir hastalık. Bu nedenle insan hayatını derinden etkileyecek bir hastalık. Bizler toplumumuzun bu konuya duyarlı olmasını, bilinç düzeyinin artırılmasını ve eğer bu hastalığa düşmüş isek toplumda yaygınlaşmaması, yayılmaması için de gerekli önlemlerin alınması arzusundayız. Bu vesile ile tüm halkımıza sağlıklı, hayırlı, ömürler diliyorum” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bugün Saat 10:00’da Halk Sağlığı Müdürlüğünün Konferans Salonunda Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Anabilim Dili Başkanlığı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Levent Sefa Özşahin tarafından bir konferans verilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —