Tarih: 28.05.2015 04:55

Gökpınar Gölü Temizlenecek

Facebook Twitter Linked-in

Gökpınar Gölü Temizlenecek

Sivas’ta balık adamlar, dünya harikası olarak nitelendirilen Gürün Gökpınar Gölü’nde temizlik çalışması yapacak. Yer yer derinliği 17-20 metreyi bulan ancak berrak suyu sayesinde en dip kısımları dahi net bir şekilde görülebilen Gökpınar Gölü’nde dip ve yosun temizliği yapılacak

Sivas’ın dünya harikası değerlerinden Gürün İlçesi’ndeki Gökpınar Gölü’nde balık adamlar temizlik çalışması yapacak. Sivas İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Gürün Kaymakamlığı işbirliği ile yapılacak çalışmalara Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) katkı sağlayacak.

28-29 Mayıs tarihlerinde AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde iki gün süre ile gerçekleştirilecek çalışmalara AFAD’tan 8 balık adam, CÜ Öğretim Görevlisi Selim Yavuz ve 4 Öğrencisinin katılımı ile toplam 13 balık adam katılacak. AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, konulu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İki gün sürecek bu faaliyetteki amacımız dünya harikası olan Gökpınar Gölünde dip ve yosun temizliği yaharak, gölü kirleten dış etkenlere karşı önlem almak ve ilimizde mevcut bu tür değerlerin tanıtımına katkıda bulunmaktır. Emeği geçecek herkese şimdiden teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —