Gökpınar, ziyaretçi akınına uğrayacak

Gökpınar, ziyaretçi  akınına uğrayacak

‘Bozkırın nazar boncuğu' olarak anılan Gökpınar Gölü’nün çevresinde bir süredir devam eden peyzaj ve ıslah çalışmaları tamamlandı.

Berrak suyu ve turkuaz mavisi görünümüyle doğal akvaryumu andıran Gökpınar Gölü’nün çevresinde yapılan peyzaj ve ıslah çalışmaları sona erdi. Vali Salih Ayhan, bölgede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek İl Özel İdaresi yetkililerinden ve yüklenici firmadan bilgi aldı.

BAYRAMDAN SONRA AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Gökpınar Gölü için “Gözbebeğimiz, adeta nazarlığımız, sadece bizim değil, ülkemizin çok nadide bir eseri” sözlerini sarf eden Ayhan, “Gölümüzü muhafaza ederek, dokusuna zarar vermeden bölgenin rehabilitesi ve düzenlemesi yapıldı. Projemizde son aşamaya geldik. İnşallah bayramdan sonra buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Gökpınar’ın etrafını biraz daha genişleteceğiz. Çünkü buraya yoğun bir ziyaretçi akını olacağını düşünüyoruz” dedi.

GÖKPINAR’IN DOKUSUNA ZARAR VERİLMEDİ

Gökpınar Gölü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle “Hassas Korunacak Alanlar” listesine dahil edildiğini anımsatan Ayhan, “Hem gölümüzü koruyacağız hem de insanların buradan istifade etmesini sağlayacağız. Bizi; ‘Gölü betonlaştırıyorlar, gölü tahrip ediyorlar’ diye çok eleştirdiler. Bizi böyle yaftayanların mutlaka gelip görmelerini arzu ediyorum. Onları davet ediyorum, birlikte gezelim. Turizmimize büyük katkı sağlayacak. Sivas’ımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. /Sultan Şehir/