Goji Berry hasadı için gün sayılıyor

Anavatanı Tibet olan ancak Sivas´ın iklimini çok seven inanılmaz bitki Goji Berry hasadı için Sivas´ta gün sayılıyor

GÜNDEM 17.06.2019 21:10:51 1990 0
Goji Berry hasadı için gün sayılıyor

 Anavatanı Tibet olan ancak Sivas´ın iklimini çok seven Goji Berry hasadı için Sivas´ta gün sayılıyor. 
Sivas´ta Göktuğ Yıldız isimli girişimci tarafından deneme üretimi yapılan Goji Berry bitkisinde beklenilenin üzerinde gelişim kaydedildi. Anavatanı Tibet olan ve faydaları saymakla bitmeyen bitkinin olgunlaşmakta olan meyvelerinin hasadı için gün sayılıyor. Yaprağından çiçeğinde, meyvesinden dalına kadar her şeyi ile katma değer sağlayan bitki, şeker hastalığı olmak üzere bir çok sağlık problemine de iyi geliyor. Yapraklarından turşu, dallarından tavuk yemi yapılan bitkinin çiçeklerinden ise bal elde ediliyor. Meyvesi hem kuru hem de yaş olarak tüketilirken, marmelatından meşrubatına kadar bir çok alanda değerlendirilmesi mümkün. 
Faydası saymakla bitmiyor 
Sivas´ın Şarkışla ilçesinde 200 dönem arazide Goji Berry üretimi yapan Göktug Yıldız, hasat için gün saydıklarını belirterek, ?Öyle bir bitki düşünün ki tek ürünle bir çok türevi olacak. Bu bitki ile bir taraftan doğal bal üretimi yapacaksınız, bir taraftan genç sürgünlerden turşu yapacaksınız. Dalları ve yaprakları doğal selenyum olarak tavuklara yedirilebiliyor, meyvesi ile çocukların beyin gelişimini 3 katına kadar hızlandırabileceksiniz. Kalp damar sağlığına büyük faydası olacak, tipik ünsilin kullanma ihtiyacını ortadan kaldıracak. Bin 300 rakıma kadar yetişiyor ve toprak seçmiyor. Kireçli toprakta dahi yetişebiliyor. Rabbimiz Tibet´te yaratmış ama Sivas´a özgü bir meyve olduğunu söyleyebiliriz. Biz bu meyvenin Sivas´ta yaygınlaştırması için elimizden geleni yapacağız.?dedi. 
Bal üretimini kolaylaştırıyor 
Yıldız, Goji Berry´nin 5 ay boyunca çiçek açma özelliği ile bal üretimi için eşsiz bir bitki olduğunu ifade edip, ?Şu anda bitkimizde çiçeğimiz var, tomurcuklarımız var ve meyvelerimiz var. 5. Ayın sonunda çiçek açıyor. Arılar yorulmadan bahçede çalışabiliyor. Bitki tam 5 ay boyunca çiçek açıyor. Arı yorulmadan ve doğal olarak tüketimini yapıyor. Meyveden şekerini alıyor, tomurcuktan polenini topluyor. ?dedi. 
Bitkide meyve hasadının Haziran ayının sonlarında başlaması ve takip eden 5 ay boyunca devam etmesi bekleniyor. 

Yorumlar (0)

STSO, Üyelerini Sahte Belge Riskine Karşı Bilinçlendiriyor

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

Sivas’ın Geleceği İçin Güç Birliği

Sivas Kent Konseyi Başkanı A. Necip Günaydın’ın Atatürk’ün Vefatının 87. Yıl Dönümünde Yayınladığı Anma Mesajı

Dünya Şampiyonu Sporcumuz Afra Kılınç’a Tebrik Ziyareti

Orhan Altuğ yaşamını yitirdi

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

  • Salı 4.5 ° / -2.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.4 ° / 0.7 ° Güneşli
  • Perşembe 13 ° / 3.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7