Tarih: 21.10.2024 19:18

Gıda sektörüne hayırlar getirsin

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde personele Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi verilmeye başladı. Eğitim programının açılışında konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Gıda kanunu çok kapsamlı bir kanun, bir çok sayıda yönetmeliği ve tebliği var, dolayısıyla bunlara hakim olmanız gerekiyor. Sahada konuyu iyi bilmeliyiz ki uygulamada hata yapmayalım. Bu eğitimin sizlere, ilimiz ve ülkemizin gıda sektörüne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ev sahipliğinde İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan personellere yönelik 21-25 Ekim tarihleri arasında 5 gün süre ile “Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi” verilecek. 

Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi açılış programı İl Müdürü Seyit Yıldız, şube müdürleri ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Müdürü Seyit Yıldız programda yaptığı konuşmada, “Önemli bir eğitim için bir aradayız, özellikle son yıllarda tüm dünyada iklim değişikliği, nüfus artışı ve savaşlar; gıda ve tarımı ön plana çıkardı. Kendi kendine yetebilen ülkeler daha güvenli bir şekilde hayatlarını devam ettirecekler. Ülkemiz kendi kendine yetebilen ülkeler arasında, Bakanlığımızın bununla ilgili yoğun çalışmaları var, yakın zamanda ‘Üretim Planlaması Yeni Destekleme Modeli’ne geçildi. Üretim Planlaması Yeni Destekleme Modelinde; hangi havzada, hangi illerde ne gibi ürünlerin yetiştirileceği ile ilgili planlamalar yapıldı, plan dahilinde olan ve üretimi yapılan ürünlere desteklemeler yapılacak. 

Bir taraftan üretim yaparken diğer taraftan halk sağlığının korunmasını da ön planda tutmamız gerekiyor. İnsanlara daha güvenli gıda sunulması noktasında bizim üzerimize de büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Gıda üretim ve satış noktalarında denetimler gerçekleştiriyoruz ve bu önemli sorumluluğu olan bir iş, bunun için işimizi en güzel ve doğru şekilde yapmamız gerekiyor.  Gıda kontrol ve denetimlerini yaparken 5996 sayılı kanun kapsamında yapıyoruz. Gıda kanunu çok kapsamlı bir kanun, bir çok sayıda yönetmeliği ve tebliği var, dolayısıyla bunlara hakim olmanız gerekiyor. Sahada konuyu iyi bilmeliyiz ki uygulamada hata yapmayalım. Burada aldığınız eğitimin ardından daha önce eğitim almış ve sahada çalışan arkadaşlarınızın da tecrübesinden yararlanmanız gerekiyor. Bu bir süreç, burada başlayarak hepinizin zaman içinde işini iyi yapan birer gıda kontrol görevlisi olacağınıza inanıyorum. Bu eğitimin sizlere, ilimiz ve ülkemizin gıda sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Gürün İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi İzzet Çağatay Kandil ve Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Hüseyin Kodal tarafından kursiyerlere yapılan sunum ile ‘Gıda Kontrol Görevlisi Eğitimi’ başladı. 

İl Müdürlüğü toplantı salonunda başlayan eğitime İl ve İlçe Müdürlüklerinden toplam 66 teknik personel katılım sağladı. Eğitimde; İl ve İlçe Müdürlüğü personeline 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, ilgili yönetmelikler, tebliğler, prosedürler, diğer ilgili mevzuat düzenlemeleri, Temel HACCP prensipleri ve tetkik, gıda güvenliği bilgi sistemi anlatılacak ve uygulamalı olarak denetim ve numune alım iş ve işlemleri gösterilecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —