2004 yılında Sıcak Çermik yerleşkesi içerisinde kurulan Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Fizik Tedavi Hastanesi ihtiyaca cevap veremeyince ek hastane yapımı için proje çalışmaları başladı.
“FİZİK TEDAVİ HASTANESİNE EK BİNA GELİYOR
2004 yılında Sıcak Çermik yerleşkesi içerisinde kurulan Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı Fizik Tedavi Hastanesi ihtiyaca cevap veremeyince ek hastane yapımı için proje çalışmaları başladı.
Sivas Ankara Karayolu üzerinde bulunan Sıcak Çermik Kaplıcalarında Cumhuriyet Üniversitesi’ne ait Fizik Tedavi Hastanesi’ne yeni ek bina geliyor. 60 yatak kapasitesi sahip olacak yeni ek bina ile ileri tarihe verilen hasta randevuları da düzene girmiş olacak. Müjdeyi ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli verdi. Hizmetli, “2004 yılında hizmete açtığımız Fizik Tedavi Hastanesi şuan da yeterli olmuyor. Bunun için biz de yeni bir ek bina projesi hazırladık” dedi. Sıcak Çermik’te bulunan Fizik Tedavi Hastanesi’nin yalnızca Sivas’a değil bölgeye hizmet ettiğini söyleyen Prof. Dr. Hizmetli, 100 yataklı olarak inşa edilen hastanenin şuan da yetersiz kaldığını, 60 yataklı ek bir hastane çalışması başlattıklarını söyledi. Kapasite artırımı ile hizmet kalitesinin daha da üst seviyeye çıkacağını söyleyen Prof. Dr. Hizmetli, “Sağlık turizmi tek başına bir yataklı kurumun hizmete geçmesi değildir. Sürekli olarak orada yenileme ve güncel tedavi yöntemlerini yakalamaktır. Dolayısıyla biz 1974’te temelleri atılan üniversite hastanemizle beraber onun yan kampüslerini oluşturma yönünden çalışmalar yaptık. Bunlardan bir tanesi de Sıcak Çermik’teki Fizik Tedavi Hastanesidir. Yeni tedavi parametreleri konarak gelişmeleri sağlayabiliyoruz. 2004’te hizmete açmış olduğumuz Fizik Tedavi Hastanesi şuan ihtiyaca cevap vermiyor. Şuanda Sivas Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Ramatoloji konusunda Kayseri, Erzincan, Tokat ve Orta Anadolu’nun önde gelen önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir” dedi. İl dışından çok sayıda hastayı kabul ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Hizmetli, “Dışarıdan gelen hasta sayımız yıllar içerisinde artarak şuanda yüzde 64’e ulaşmıştır. Yani Fizik Tedavi Hastanesi’nde yatan hastanın yaklaşık yüzde 50’si dışarıdan gelmektedir. O nedenle 100 tane aktif yatağı olan Fizik Tedavi Hastanesi şuanda yetişmemekte, ihtiyaca cevap verememektedir. O nedenle Sayın Rektörümüz ve Bakanımızın destekleriyle biz orada yeni bir hastane binasını ek bina şeklinde planladık. 60 yataktan az olmamak kaydıyla bir ek bina yapacağız. Bununla birlikte bölgesel hizmetimiz de daha üst düzeye çıkacak. Sağlık hizmeti ve sağlık turizmi yönünden bölge merkezi olmayı da gerçekleştireceğiz.”
Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Sivas’ın gerçekleştirilecek yatırımlarla sağlık turizmi alanında da merkez haline dönüşeceğini söyledi.