Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sivas Şubesi Kadın Kollarınca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenim gören Filistinli öğrenciler için “İyilik Sofrası” programı düzenlendi.
TDV Kadın Kolları Binasında düzenlenen etkinlikte öğrencilerle yakından ilgilenen Sivas İl Müftüsü-TDV Şube Başkanı Ahmet Celalettin Altunkaya, programa katılımlarından dolayı gençlere teşekkür etti. Konuşmasında Filistin’de yaşanan insanlık dışı saldırılara da değinen Müftü Altunkaya, yaşamını yitiren Filistinlilere Allah’tan rahmet, Sivas’ta eğitim gören öğrencilere ve yakınlarına sabır ve metanet diledi.
Müftü Altunkaya “Bizler, iman kardeşliğiyle birbirimize bağlıyız. İnancımızdan aldığımız güçle bu zulmün de son bulacağına inanıyoruz. Sizler ailelerinizden uzakta eğitim hayatınızı sürdürüyorsunuz, Gazze’de belki birçok yakınınızı kaybettiniz. Ancak bilin ki bizler burada sizlerin kardeşleri, ağabeyleri ve ablalarıyız. Her zaman yanınızda olmaya, sizlere destek vermeye hazırız” dedi.
Programda Müftü Yardımcıları Mehmet Koç, Muttalip Karataş ve Behçet Koçak ile TDV Kadın Kolları Koordinatörü Suzan Suata ve TDV gönüllüleri de hazır bulundu.