ESTAŞ 101. SIRADA YER ALDI

ESTAŞ 101. SIRADA YER ALDI

Sivas’ın gururu ESTAŞ; Turkishtime Dergisi tarafından yapılan araştırmaya göre 2021 yılında Türkiye’de AR-GE’ye  en fazla harcama yapan 250 şirket arasına girdi.

Sivas’ın gururu ESTAŞ; Turkishtime Dergisi tarafından yapılan araştırmaya göre 2021 yılında Türkiye’de AR-GE’ye  en fazla harcama yapan 250 şirket arasına girdi. Sivas’ın dev sanayi kuruluşu; AR-GE’ye yaptığı 24 milyon 480 bin lira  harcamayla bu alanda Türkiye’de 101. şirket olarak kayıtlara geçti.

 

Turkishtime Dergisi tarafından yapılan araştırma Estaş Eksantrik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (ESTAŞ)  AR-GE konusunda da öncü olduğunu  tescilledi.

2013 yılından bu yana Türkiye'deki AR-GE harcamalarının nabzını tutan araştırmaya göre, 2021 yılında Türkiye’de AR-GE’ye  en fazla harcama yapan 250 şirket arasına ESTAŞ da girdi.

ESTAŞ; AR-GE’ye yaptığı 24 milyon 480 bin lira  harcamayla bu alanda Türkiye’de 101. şirket olarak kayıtlara geçti.

Türkiye AR-GE 250 Araştırması, önceki yılın Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma, Kamuoyunu Aydınlatma Platformunda AR-GE verilerini açıklayan firmalar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı AR-GE merkezi olan firmalara iletilen anketlere verilen yanıtlarla hazırlandı.

Firmaların 2021 yılındaki AR-GE harcamaları, 2022 yılı için planlanan söz konusu harcamalar, AR-GE personel sayısı, 2021 yılında AR-GE merkezlerinde alınan patent, faydalı model, tasarım tescil, marka sayıları AR-GE 250 Araştırması'nın temel datalarını oluşturdu. AR-GE yapan firmalar hakkında, doğru kaynaklara ve verilere dayalı araştırma, firmaların bu alandaki performansı için güvenilir bir kaynak olarak kabul ediliyor. /SULTAN ŞEHİR/



Anahtar Kelimeler: ESTAŞ . SIRADA