Tarih: 18.06.2018 21:44

ESTAŞ, bugün ikinci fabrikasını açacak

Facebook Twitter Linked-in

Naci YILDIZ

Dünyanın birçok noktasına ürettiği ürünleri pazarlayan ve ilimizin önemli bir sanayi kuruluşu olan Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), Organize Sanayi Bölgesi´nde bulunan mevcut fabrikanın yakınına inşa edilen ikinci üretim tesisinin resmi açılışını bugün gerçekleştirecek.

Sivas´ı eksantrik kam milinin başkenti yapacak çalışmalarda önemli bir adım olarak görülen yeni tesisin saat 17.00´da gerçekleştirilecek açılış programına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve  Vali Davut Gül´ün yanı sıra çok sayıda il protokolünün katılması bekleniyor.

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin´in açış konuşmasını gerçekleştireceği törende toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından kesilecek kurdele ile yeni tesisin açılışı resmi olarak gerçekleştirilecek.

?İNOVASYONA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ?

ESTAŞ, yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği yeni fabrikası ile Sivas´a katkı sunmaya devam edecek. Yeni tesis hakkında Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulunan ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş,  dünya ile rekabet edebilmek için teknolojiyi daha yakından takip ettiklerini kaydederek  ?İnovasyona büyük önem veriyoruz. Dünya çok hızlı bir şekilde yol alıyor. Dolayısıyla da verimlilik üzerine, Endüstri 4.0´a uygun olacak şekilde robotik sistemleri, lazer ölçüm sistemleri hatta tamamlandığında sürücüsüz taşıma sistemleri dahil olmak üzere hepsini burada görebileceğiz?  dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —