Tarih: 09.10.2014 05:41

ESED’e Destek Verilmese Belki IŞİD Olmayacaktı

Facebook Twitter Linked-in

ESED’e Destek Verilmese Belki IŞİD Olmayacaktı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Sivas’ta ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem; “Irak’ı, Suriye’yi bu hale getiren, Mısır’ı bu hale getiren Türkiye değil, batılılar… Irak’a demokrasi getireceğiz dediler, bataklık haline getirdiler.  Eğer Esed’e destek verilmemiş, göz yumulmamış olsaydı Suriye’de, Irak’ta belki IŞİD diye bir olay olmayacaktı.” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem; “Gezi olaylarında çiçek-böcek diyerek Türkiye’yi karıştırmak, şehirleri hareketlendirmek istediler ama netice alamadılar. 17-25 Aralık’ta yine aynı şeyleri yaptılar netice alamadılar. Onca yıldır terör Türkiye’de netice almadı ama ülkemize çok zarar verdi. Şimdi bunu herkes gördü. Hakkârilisi de, Diyarbakırlısı da gördü. Sağduyu işi çözüyor. İnşallah bunu da çözeceğiz. Bunlar da geride kalacak. Biz zorlukların üstesinden gelen bir kadroyuz. Zorluklar bizi engellemez.” Dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Sivas’ta ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bir takım ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere havayolu ile kente gelen Erdem’i, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’nda çok sayıda partili karşıladı. Karşılamanın ardından AK Parti İl Teşkilatı binasına gelen Erdem, burada bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, parti yöneticileri ve çok sayıda partili de katıldı.

“BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN                                                                                            

ÜLKEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM ETTİK”

Toplantıda ülke ve bölge gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Erdem, Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın tüm zorluklarına rağmen, hızla büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini söyledi. Erdem; “Bölgemizde ülkemizi yakından ilgilendiren bir takım sıkıntılarla karşı karşıya bulunuyoruz. Türkiye’nin bulunduğu coğrafya dünyanın en zor coğrafyalarından bir tanesi… Ama Allah’a şükürler olsun ki 12 yıllık iktidarımızda bütün bu zorluklara, dünyadaki olumsuzluklara rağmen ülkemizi büyütmeye geliştirmeye devam ettik, ediyoruz. Ayrıca, dünyaya örnek olacak güzel hizmetlerimizi de yapıyoruz. Bugün Türkiye dünyada birçok konuda örnek alınan, hayranlıkla izlenen bir ülke konumuna geldi. Biliyorsunuz en son 49 tane rehinemizi yağdan kıl çeker gibi, kimsenin burnunu kanatmayacak şekilde kurtardık. Bunu ilk defa yapmıyoruz, ilk defa rehine kurtarmıyoruz. Bugün batı ülkeleri, bir rehineyi kurtaracağım diye zaman zaman birçok masum, sivil insanı da yanı sıra öldürmekten, katletmekten çekinmiyor. Mesela bir İsrail, kendi rehineleri için yeri geldiği zaman bir şehri, devleti ateşe atabiliyor. Allah’a şükür Libya’da da çok büyük bir işçi kitlemiz vardı. Hem kendi işçilerimizi oradan aldık çıkarttık, hem de oradan başka ülkelerin insanlarını aldık çıkardık. Yine biz, birçok konuda örneğiz diyoruz. Özellikle de terör mücadelesinde Sivillere zarar vermeyecek şekilde bugüne kadar mücadelemizi götürdük. Terörle mücadele de ABD Başta olmak üzere bütün ülkelere şöyle bir baktığımız zaman çok can yakıyorlar. Biz her noktada güzel hizmetler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.”

“BİZİM TARİHİMİZDEN

BUNLARIN HABERİ YOK”

Türkiye’nin geçmişten bugüne, hep ihtiyacı olanlara kucak açtığını ve misafirperverlik gösterdiğini belirten Erdem, Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ve Kobanililere de değindi.

“Gerçekten biz millet olarak dünyanın neresinde mağdur insan varsa onlara kucak açmışız, açmaya da devam edeceğiz” diyen Erdem, bunu eleştirenlere tepki gösterdi. Erdem, şu ifadeleri kullandı;

“Şuanda 10 civarında İslam ülkesinde sıcak savaş var. Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Mısır, Yemen, Libya, Nijerya, Somali gibi birçok yerde İslam ülkelerinin büyük sıkıntıları var. Bunların önemli bir kısmı bizim sınır komşumuz. Bunlardan bir tanesi Suriye, bir tanesi Irak… Şuanda Suriye’den 1,5 milyon misafir almışız ve en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bugün Avrupa’da bunun onda biri bile olmayan sığınmacı var. Çeşitli devletler bu konuda mızıklanıyorlar, sıkıntı olduğunu ifade ediyorlar. Bakın biz, bir taraftan ülkemizi büyütmeye geliştirmeye çalışırken, komşu ülkelerimizdeki sıkıntıların da bir takım bedellerini ödüyoruz. Dışarıdan gönderilen yardımlar da yardım sayılmaz. Gerçekten 1,5 milyon insanı burada ağırlamak çok önemli bir görev. Bugün Türkiye’ye teşekkür edilmesi lazım. Bugün Kobanililer nereye geliyor? Türkiye’ye geliyor, Türkiye devleti, Türk askeri kucak açıyor.

Yine, Suriye’de, Özellikle Irak’ta bu IŞİD’in ortaya çıkmasıyla birlikte Suriye vatandaşlarını da yine biz burada ağırlamaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bir takım insanlar bunları tahrik ediyor, yanlış yerlere kanalize ediyorlar. Kimisi ‘istemiyoruz’ gibi bir takım tepkiler koyuyor. Bizim tarihimizden bunların haberi yok. Bizim tarihimiz bir bakıma misafirperverlik tarihidir. Daima ihtiyacı olanları biz hep ülkemize almışız. 1492’de İspanya’da zulme uğrayan Yahudilere kucak açan ülke biziz. İspanya nere, Anadolu nere? Arada bir sürü devletler olmasına rağmen gemilerimizi göndermiş, almış gelmişiz. Daha sonra yani, 1492’den sonra da gerek Kafkaslardan, gerek balkanlardan birçok insanı biz ülkemize davet etmişiz, onların ihtiyaçlarını karşılamışız, hatta onları vatandaşlığa kabul ederek yerleşmelerini sağlamışız. Cumhuriyet tarihinde de biz aynısını yapmışız. Dolayısıyla gerçekten biz millet olarak dünyanın neresinde mağdur insan varsa onlara kucak açmışız, açmaya da devam edeceğiz.  İşte tarihinden habersiz olanlar, bunları niye yapıyoruz diye zaman zaman sorgulama yapıyorlar, zaman zaman da halkı yanlış bilgilendiriyorlar. Son günlerde, bakın biz Kobani’deki özellikle Kürtleri burada misafir ediyoruz. Teşekkür etmesi gereken bir kesim ise sokakları harekete geçirerek bunu siyasi bir ranta çevirmeye çalışıyor. Bakın biz, kongre ile birlikte ‘Yeni Türkiye’ diyoruz. Yeni Türkiye’nin olmazsa olmazlarından bir tanesi, çözüm sürecinin mutlaka hedefine ulaştırılmasıdır. İşte bu çözüm sürecinden rahatsız olan bir takım kesimler olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama Allah’a Şükürler olsun ki, halkımız çözüm sürecini moda değimle satın aldı. Yani, çözüm süreci 2 yıllık bir süreç ama bu süreç içerisinde zaman zaman sabote etmek, çözüm sürecini baltalamak için yapılan bir takım operasyonları görüyoruz. Ama buna rağmen Allah’a şükürler olsun sağlıklı bir şekilde bugüne kadar geldi. Bakın, yeni Türkiye’de bir kere artık bu tür kavgalar bitsin istiyoruz. Kardeşliğimizi, milli birliğimizi güçlendireceğimiz yeni bir Türkiye olacak. İnsanlar birbirlerine güvenle bakacak.”

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ BU DÖNEMDE

HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Hükümetin çözüm süreci ile ilgili kararlılığına vurgu yapan Erdem, sürecin bu dönemde hayata geçirileceğini söyledi. Erdem; “Bakın zor bir coğrafyada olmamıza rağmen, bütün saldırılara, bütün operasyonlara rağmen huzurumuzu koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Çözüm sürecini inşallah bu dönemde hayata geçireceğiz. Bakın bunun için 6 maddelik bir yasa geçirdik. Yasa ile kalmadık en son bakanlar kurulu toplantısında çözüm süreci ile ilgili yol yordam, hangi ilkelerle harekete edeceğimizle ilgili bir yol haritası çıkarıldı. 15 günde bir, milli güvenlikle ilgili, çözüm süreci merkezli Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakanların katılımıyla toplantılar yapılıyor, gelişmeler yakinen takip ediliyor. İnşallah bu süreci baltalamak isteyenler hüsrana uğrayacaklar. Eğer en ufak bir vicdanları varsa mahcubiyetleri ile gerçekten karşı karşıya kayacaklar. Çünkü biz halka güveniyoruz Hakka güveniyoruz. Biz, yaptığımız işin doğru olduğunun farkındayız” dedi.

“ESED’E DESTEK VERİLMESE

BELKİ IŞİD OLMAYACAKTI”

Türkiye’nin sınır ötesi bir adım için kendi kararını vereceğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, her türlü tedbirin alındığını söyleyerek halkın gönlünün ferah olmasını istedi.

Esed’e destek verilmese beklide IŞİD’in olmayacağını söyleyen Erdem; “Eğer sınır ötesi bir takım şeyler varsa birileri istediği için değil, kendi kararımızı kendimiz verir, ne yapılması gerekiyorsa bunu da yaparız. Her türlü tedbir alınıyor. Bu noktada milletimizin gönlü ferah olsun. Türkiye dünyanın önemli saygın ülkelerinden bir tanesi... Bakın, Irak’ı bu hale getiren, Suriye’yi bu hale getiren, Mısır’ı bu hale getiren Türkiye değil, batılılar… Irak’a demokrasi getireceğiz dediler, bataklık haline getirdiler.  Eğer Esed’e destek verilmemiş, göz yumulmamış olsaydı belki Suriye’de, Irak’ta belki IŞİD diye bir olay olmayacaktı.” Şeklinde konuştu.

“BUNLAR DA GERİDE KALACAK”

Birilerinin Türkiye’yi karıştırma çabası içerisinde olduğunu ancak bunda başarılı olamadığını belirten Erdem, Gezi olayları ve 17-25 Aralık süreçlerine dikkat çekti.

Erdem, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Gezi olaylarında çiçek-böcek diyerek Türkiye’yi karıştırmak, şehirleri hareketlendirmek istediler ama netice alamadılar. 17-25 Aralık’ta yine aynı şeyleri yaptılar netice alamadılar. Onca yıldır terör Türkiye’de netice almadı ama ülkemize çok zarar verdi. Şimdi bunu herkes gördü. Hakkârilisi de, Diyarbakırlısı da gördü. Sağduyu işi çözüyor. İnşallah bunu da çözeceğiz. Bunlar da geride kalacak. Biz zorlukların üstesinden gelen bir kadroyuz. Zorluklar bizi engellemez. Belki de biraz daha enerjimizi, bu ülkeye olan sevgimizi daha fazla gösterme imkânı verir. İnşallah gelecek iyi olur.” Erdem, konuşmasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantının ardından AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Erdem’e ilçe gezileri sırasında çekilen kasketli bir fotoğrafını hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —