Erdoğan-Tillerson Görüşmesi 3 Saat 15 Dakika Sürdü,

Erdoğan-Tillerson Görüşmesi 3 Saat 15 Dakika Sürdü,

ABD´den İlk Açıklama GeldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye´de bulunan ABD Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye´de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson´ı kabul etti. Gö

Erdoğan-Tillerson Görüşmesi 3 Saat 15 Dakika Sürdü,

ABD´den İlk Açıklama GeldiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye´de bulunan ABD Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye´de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson´ı kabul etti. Görüşme 3 saat 15 dakika sürdü.

ANKARA´DAN İLK AÇIKLAMA

Beştepe´de gerçekleşen görüşmede başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve ikili ilişkiler ele alındı.

Yapılan görüşmede Türkiye´nin tüm bu konularda öncelikleri ve beklentileri Tillerson´a açıkça iletildiği vurgulandı.

"ARAMIZDAKİ GERGİNLİĞİN YÜKSELDİĞİ AÇIK"

ABD Dışişleri Sözcüsü, "Tillerson en iyi yaptığı şey olan diplomasi için Türkiye´de. Olumlu ve verimli bir görüşme yapıldı. Türkiye ile aramızdaki gerginliğin yükseldiği açık ama çalışabileceğimiz çok fazla alan var. Bildiğim kadarıyla İncirlik´in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. İncirlik hala DEAŞ karşıtı operasyonlarda kullanılıyor. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" dedi.

ÇAVUŞOĞLU TOPLANTIYA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tillerson´un görüşmesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´da hazır bulundu.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun yarın yapacağı görüşme sonrası basın toplantısı düzenlenecek.