Eraslan; Milli Eğitim Bakanının son dönem açıklamalarını destekliyoruz

Eraslan; Milli Eğitim Bakanının son dönem açıklamalarını destekliyoruz.

EĞİTİM 5.09.2023 12:34:00 1061 0
Eraslan; Milli Eğitim Bakanının son dönem açıklamalarını destekliyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Öğretmenler Odası Buluşmaları” kapsamında Eskişehirli öğretmenlerle bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in açıklamaları eğitim sisteminde önemli dönüşümlerin eşiğinde olunduğunu gösteriyor. Gündem olacak bu konularla amaçlanan eğitim sisteminin canlanması ve öğrencilerin daha büyük başarılar elde etmesi gibi görünüyor. Yapılan bu değişikliklerle daha parlak bir eğitim geleceği inşa edilmesini temenni edilmektedir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve geldiği günden bu yana öğrenci, veli ve öğretmenlerin görüş ve önerilerine her zaman açık olduklarını dile getirmektedir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in değindiği konular şu şekildedir:

İlkokullarda Test sınavları Son Buluyor

İlkokul öğrencilerinin daha rahat ve stressiz bir öğrenme ortamında yetişmeleri için ilkokul seviyesinde test sınavları uygulaması kaldırılıyor. Bu sayede öğrencilerin daha fazla etkileşimli ve uygulamalı öğrenme fırsatlarına sahip olmaları hedeflenmektedir. Bu değişimle öğrenciler daha etkileşimli ve pratik öğrenme deneyimlerine katılma fırsatı yakalayacaklar.

Okula Giriş Kontrolü ve Randevular

Velilerin okula ziyaretleri konusunda düzenlemelere gidiliyor. Randevu saati dışında okula girişe izin verilmeyeceği söylendi. Atılan bu adımla güvenli bir okul ortamı oluşması, gelişmiş öğrenci ve okul güvenliği planlanmaktadır.

İlkokullara Müzik, Resim ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Geliyor

Çocukların sanatsal ve fiziksel gelişimine daha fazla odaklanmak için ilkokullarda müzik, resim ve beden eğitimi öğretmenleri derse girecekler. Böylece öğrenciler sanat ve spor alanlarına daha fazla fırsat bulacaklar. Bu ekleme ile öğrenciler sanat ve fiziksel aktiviteler alanlarını keşfedecekler ve başarılı olmaları için daha fazla fırsat yakalayacaklar.

Yönetici Atama Takvimi

Yönetici atamaları konusunda yeni bir takvim oluşturularak değişiklik yapılması planlanıyor. Önümüzdeki yıl yönetici atamalarının yaz ayında biteceği açıklandı. Bu değişikliklerle okullardaki genel yönetim ve liderliği geliştirmek amaçlamaktadır.

24 Kasım'a Kadar Öğretmenlere Beyaz Önlük

Öğretmenlere gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  beyaz önlüklerin 24 Kasım 2023 tarihinden önce verileceğini söyledi. 

Gelişen Yönetici Değerlendirme Kriterleri

Yönetici değerlendirme kriterleri yeniden gözden geçirilerek daha adil ve objektif değerlendirme sistemine geçilmesi hedefleniyor. Okul yöneticilerinin değerlendirilmesine ilişkin kriterler önemli revizyonlardan geçerek değişmesi planlanıyor. Bu değişikliklerin amacı, okulların mümkün olan en iyi liderler tarafından yönetilmesini sağlayarak adil ve objektif bir değerlendirme sistemi oluşturmaktır.

Ortak Yazılı Sınavlar

Yazılı yoklamaların ortak şekilde yapılması için çalışmalar devam ediyor. Bu sayede ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde standartı yakalamak hedeflenmektedir.

Alan Değişikliği Kılavuzunda Değişiklik

Alan değişikliği kılavuzu yönergelerinin, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) standartlarıyla uyumlu hale getirilmesi için çalışmalara başlanmıştır.

Görgen ve Korkmaz, yetim çocukları bayram öncesi sevindirdi

"Her günümüz bayram sevinciyle dolsun"

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Adem Başkan olaya açıklık getirdi

Her zaman üreticilerimizin yanındayız

Bayramlarda çocukların yüzlerini güldürmeliyiz

İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum

Tarım Müdürlüğü denetimlere hız verdi

KADİR GECESİNDE CAMİİDE YER KALMADI

İslam alemine kardeşlik getirsin

Sivas’ta Aile Yılı toplantısı

Vali Şimşek, orman bilincini aşıladı

  • Pazartesi 14.1 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10.4 ° / 4.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39