ELBEYLİLER TOYDA BULUŞTU

ELBEYLİLER   TOYDA BULUŞTU

Sivas’ın kadim yerlileri Elbeyliler  10. Uluslararası Elbeyli Türkmen Festivalinde buluştu. Recai Gülez  başkanlığındaki Elbeyli Derneği tarafından düzenlenen festivale yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Sivas’ın kadim yerlileri Elbeyliler  10. Uluslararası Elbeyli Türkmen Festivalinde buluştu. Recai Gülez  başkanlığındaki Elbeyli Derneği tarafından düzenlenen festivale yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Protokol üyelerinin de yoğun ilgi gösterdiği organizasyon katılımcılardan tam not aldı. Protokol üyeleri; türkülerin söylendiği, birlik ve beraberlik içerisinde halayların çekildiği festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Gülez ve ekibini tebrik etti. 

 

Sivas Elbeyli Derneği yaptığı, faaliyetlerle adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Dernek yönetimi tarafından sponsor firmaların destekleriyle  “10. Uluslararası Elbeyli Türkmen Festivali”  gerçekleştirildi. 

7’DEN 70’E HERKES ÇALLI’DA BULUŞTU 

7’den 70’e herkesin beklediği festival Çallı Köyü’nde binlerce Elbeyli’nin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Festivale il protokolü de yoğun katılım gösterdi. 

 

Elbeylilerin birlik ve beraberliğini perçinlediği festivale Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Sivas Elbeyli Derneği Başkanı Recai Gülez, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, Özbelsan Genel Müdürü Yunus Kantar, Baro Başkanı Fatih Sevim, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şaban Yalman, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mutlu Türkoğlu,  Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Fatih Deveci, Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Polat, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fatih Kalkan, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi  başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. 

Sivas Elbeyli Derneği Başkanı Recai Gülez, Elbeyliler arasındaki birlik ve beraberliği perçinlemek amacıyla düzenledikleri festivale il içinden ve il dışından katılan tüm misafirlere teşekkür etti. 

FESTİVALLER AKRABALIK İLİŞKİLERİNİ KUVVETLENDİRMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ 

42 köyün oluşturduğu Elbeyli yöresinde geleneksel hâle gelen Uluslararası Elbeyli Türkmen Festivali’nde konuşan Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ise dernek yönetimini tebrik etti. Uzun, “10.’su düzenlenen Uluslararası Elbeyli festivalindeyiz.  Bir Elbeyli olarak burada Elbeyli emmioğullarımızla, emmi kızlarımızla  bir araya gelmek gerçekten mutluluk verici. Bu tür festivallerin hem birlik ve beraberlik açısından hem de akrabalık ilişkilerini kuvvetlendirmesi açısından çok önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Elbeyliler  her zaman festivalde bir araya geliyorlar. Festival  çok güzel. Arkadaşların emeklerine sağlık. Çok güzel bir organizasyon düzenlemişler” dedi. 

RECAİ GÜLEZ BAŞTA OLMAK ÜZERE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Toplumların güçlü olması açısından da festivallerin kıymetli olduğuna vurgu yapan Sivas Belediye Başkanı Dr. Uzun,  “Türklerin tarihine baktığınızda toylar çok önemlidir. Toylarda aşiretler bir araya gelir, halk bir araya gelir; bütünleşirler, kaynaşırlar, acılarını ve dertlerini unuturlar; akrabalık ilişkilerini tekrar yeniden tesis ederler. Bu açıdan da çok anlamlı buluyoruz. Bugün de Çallı köyünde bu organizasyon düzenlenmiş. Bu sayede Elbeyliler de kendi topraklarına sıla-i rahim yaptılar. Bu da bizi mutlu ediyor. Burada kültür var, burada sanat var, burada kaynaşma var, burada birliktelik var. Ben başta Dernek Başkanımız Recai Gülez olmak üzere bütün yönetim kurulu üyelerine bu organizasyonu yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Sivas Vali Yardımcısı İhsan Maskar ise Dernek Başkanı Recai Gülez başta olmak üzere etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. 

PERFORMANSLARI TAM NOT ALDI 

Binlerce kişinin katıldığı festivalde birbirinden farklı güzel organizasyonlara imza atıldı. Onlarca kıl çadırın yer aldığı festivalde Sivas Fasıl Heyeti ve mehteran takımının performansı izleyenlerden tam not aldı. 

ELBEYLİLER UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİ

Ünlü sanatçı Oğuz Aksaç’ın yanı sıra Cafer Üvenç, Belkıs Polat ve Engin Çaldıran’ın sahne aldığı etkinlikte Elbeyliler muhteşem bir gün geçirdi.  Halayların çekildiği türkülerin söylendiği festivalde öğrenciler de unutulmadı. Çocuklar kendileri için hazırlanan şişme oyun parkında doyasıya eğlendi. 

Protokol üyeleri de toyda bulunan köy çadırlarını ziyaret ederek Elbeylilerle buluştu. 



Anahtar Kelimeler: ELBEYLİLER TOYDA BULUŞTU
  • Pazartesi 25.4 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.2 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 24.5 ° / 11.2 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
2.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
15.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
16.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1