El emeği göz nuru ürünler sergilendi

El emeği göz nuru  ürünler sergilendi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında kadın sığınma evine yerleşen 12 kadının yaptığı el emeği göz nuru ürünler Primemall Sivas AVM’de sergilendi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çeşitli kurumların da katkısıyla Primemall Sivas AVM’de sergi açıldı. 

Fiziksel, cinsel ve psikolojik şiddet sonrası kadın sığınma evine yerleşen 12 kadının yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin bulunduğu serginin açılışı Vali Salih Ayhan’ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan,  Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in eşi İlkay Bilgin ve diğer protokol eşleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Protokol eşleri, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen etkinlikte sergi stantlarını gezerek kadınların yaptığı el emeği ürünleri inceledi. Günün önemine binaen oluşturulan farkındalık stantlarını gezen protokol eşleri şiddet gören kadınlara verdikleri destekleri yinelediler.

Serginin yanı sıra stantları gezen kadınlara İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, İŞKUR ve diğer kurumlarca bilgilendirici içerikler verildi. /SULTAN ŞEHİR/

 



Anahtar Kelimeler: emeği ürünler sergilendi