Tarih: 17.09.2015 05:59

Ekinli köprüsünde sona yaklaşıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ekinli köprüsünde sona yaklaşıldı

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Zara ilçesi Ekinli köyüne yapılan yeni köprüde çalışmalar son aşamaya geldi.

Sivas İl Özel İdaresi kırsal altyapı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Yerleşim bölgelerinde vatandaşların yol ve ulaşım standartlarının yükseltilmesi için gayret gösterenİl Özel İdaresi, yeni köprü yapım işlerine devam ediyor. Bu kapsamda Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Zara ilçesi Ekinli köyüne yapılan yeni köprüde çalışmalar son aşamaya geldi.

Eski köprünün tahrip olması ve sürücülerin ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşaması nedeniyle 4 ay önce yapımına başlanılan öngerilme kirişli fore kazık temelli betonarme köprü, ekim ayında tamamlanarak ulaşıma açılacak.

Köyleri birbirine bağlayan yol güzergahı üzerinde yapımına başlanan Ekinli Köprüsü 61.2 metre uzunluğunda ve 6.5 metre genişliğinde olacak. Yüzde 85 oranında tamamlanan köprü inşaatı bitirildiğinde bölge halkı kolay ve güvenli bir ulaşım imkânına kavuşmuş olacak.

Yapılan köprünün tamamlanması ile birlikte Zara ilçesine ve köylerine daha güvenli bir şekilde ulaşabileceklerini belirten köy sakinleri, yıllardır büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve yeni köprüyle bölgede ulaşım probleminin çözüme kavuşacağını ifade ettiler. Yatırım programı kapsamında İl Özel İdaresi´nin imkanlar ölçüsünde halkın taleplerini yerine getirdiğini belirten köy sakinleri, yapılan hizmetlerden dolayı Vali Alim Barut başta olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan´a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —