Tarih: 29.01.2024 13:19

EDEP gıptayla takip ediliyor

Facebook Twitter Linked-in

2024 yılının Sivas Eğitime Destek Platformu (EDEP) toplantısının ilki Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun’un katılımıyla gerçekleşti.

Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Toplantıda EDEP Sivas İl Temsilciliğinin yıl içerisinde yapılacak çalışmalar planlanırken projeler hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

İl Müftüsü ve EDEP Platformu Dönem Başkanı Ahmet Celalettin Altunkaya’nın platformun misyonu ve vizyonunu, amaçları ve çalışmalarını açıklamasının ardından toplantı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun'un hitaplarıyla devam etti. 

Başkan Yardımcısı Argun konuşmasında EDEP Platformu'nun İslam dünyasında da gıptayla takip edilen bir platform olduğunu belirterek "EDEP Platformu hem kamuyu hem de şehrin dinamizminin muharrik unsuru olan sivil toplumu aynı çatı altında birleştiren bir platformdur. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin de bu platformda yer alması İslam coğrafyası ve İslam eğitimi açısından önem arz etmektedir" dedi.

İstişare toplantısı, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşma ve değerlendirmelerinin ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —