Tarih: 04.05.2020 21:00

Eczacılar canla başla çalışıyor

Facebook Twitter Linked-in

Naci YILDIZ

37. Bölge Sivas Eczacı Odası, pandemi sürecinde vatandaşların ilaç ve reçete taleplerini karşılamak amacıyla yoğun çaba sarf ediyor.

Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, Vefa Sosyal Destek Grubuna başvuruda bulunan bin 540 vatandaşın ilaç ve reçete talebinin eczacılar tarafından evlerine bırakılmak suretiyle karşılandığı söyledi.

Diğer yandan Sağlık Bakanlığında ilimize gönderilen 725 bin maskenin de 1 hafta içerisinde eczacılar aracılığıyla 145 bin vatandaşa dağıtıldığını kaydeden Eren, bu süreçte halk sağlığı için çalışan eczacılara ve personellerine teşekkür etti.

Başkan Eren, “Sivas merkez ve ilçelerdeki eczanelerimiz tarafından  Vefa Sosyal Destek Grubuna başvuruda bulunan  bin 540 vatandaşımızın ilaç ve reçete talepleri eczanelerimiz tarafından hastaların evine bırakılmak suretiyle yerine getirilmiştir. Bununla beraber KYK’da karantinada bulunan misafirlerimizden ilaç ve reçete talebi olan 287 misafirimizin talepleri, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın eczanelerimiz tarafından yerine getirilmiştir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 725 bin  adet maske 145 bin vatandaşımıza 1 hafta içerisinde eczanelerimiz tarafından ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Kesintisiz  ilaç hizmeti sunmak ve halk sağlığı adına her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de cephenin en önünde cansiperane çalışan değerli eczacılarımıza,eczane teknisyenlerimize ve oda personelimize teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —