DOSABSİAD’ın ‘gümrük’ sevinci

DOSABSİAD’ın ‘gümrük’ sevinci

GÜNDEM 12.06.2021 09:15:44 952 0
DOSABSİAD’ın ‘gümrük’ sevinci

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel, giyim tekstili sektörünün karşılaştığı gümrük engelinin aşılmasını çok önemsediklerini belirterek “Çağrılarımızın karşılık bulması ile ihracatçımızın eli güçlenecektir” dedi.

BURSA (İGFA) - Giyim tekstili sektöründe ihraç ürünlerine yönelik Dâhilde İşleme Rejimi kapsamında gümrük idarelerinden yıllık izin belgesi alımını öngören uygulamayı kaldıran düzenlemede geri adım atılmasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “İhracatçımızın yeni rekorlar kırması için bu tür adımların atılması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

ESKİ SİSTEM DEVAM EDECEK

Dâhilde İşleme Rejimi’nin ihracatçı firmaların hammaddeye erişiminde önemli kolaylıklar sağlayan bir teşvik sistemi olduğunu hatırlatan DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, “Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün ‘Kumaş Cinsi Eşyanın Boyanması-Dâhilde İşleme Rejimi’ konusunda aldığı kararı revize etmesi yönünde ısrarlı taleplerimizi süratle tüm yetkili mercilere ilettik. Yüksek kapasiteli firmaların, baskı ve boya işlemi yapacakları ithal ürünler için Bakanlık tarafından yıllık verilen ‘Dâhilde İşleme İzin Belgesi’ni alarak ihraç edebilmesini sağlayan eski sistemin devam etmesi gerektiğini vurgulamıştık. Taleplerimiz sonuçlanmış ve giyim tekstil ihracatçılarımızın dâhilde işleme izin belgelerinde karşılaştığı bu önemli sorun ortadan kalkmıştır” diye konuştu.

İHRACATÇININ ELİ GÜÇLENDİRİLMELİ

Her işlemden sonra gümrük idarelerinden ‘Dâhilde İşleme İzin Belgesi’ alınmasını gerektiren uygulamanın geçerliliğini yitirdiğinin altını çizen Çevikel, “Ticaret Bakanlığı ve İhracat Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız girişimler sonucu sorunun çözüme kavuşturulmuş olması, giyim tekstili sektörü temsilcilerini rahatlatmıştır. Sorunun çözülmesi noktasında gösterdiği yoğun çaba için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay’a ayrıca teşekkür ediyorum. Bu rahatlama, giyim tekstili ile birlikte birçok sektörün üretim ve ihracat performansına da mutlaka olumlu yansıyacaktır. Benzer sorunlarının tekrarlanmamasını ve ihracatçımızın küresel pazarlarda elini güçlendirecek adımların süratle atılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Borsadan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne Ziyaret

DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜ

(VİDEOLU HABER) PAZAR DESTEĞİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR…

Gençliğe akademik hamle

Sivas'ta dumansız yaşam seferberliği

BAŞKAN UZUN, İŞÇİNİN YANINDA OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ

Sivas Tarım Ticaret Merkezi İçin Ankara’da Önemli Görüşme

Özbelsan Genel Müdürü Kantar, Sivas esnafıyla güçlü bağlar kuruyor

Özdemir: Uluslararası İş Birlikleri Stratejik Öneme Sahip

(VİDEOLU HABER) Türk dostu Lord Hussain’den KGK’ya özel medya oturumu

CHP Heyetinden Sivas Ticaret Borsası’na Nezaket Ziyareti

  • Pazartesi 10.8 ° / -0.6 ° false
  • Salı 8.2 ° / 0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 7.2 ° / 1.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12