Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, çalışmaları hakkında Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulundu. Sivaslılara, ?dilencilere prim vermeyin? diye seslenen Kayalı, kaldırım işgalleri konusunda da esnafı uyardı.
DİLENCİLERE PRİM VERMEYİN
Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, çalışmaları hakkında Gazete Şehir´e özel açıklamalarda bulundu. Sivaslılara, ?dilencilere prim vermeyin? diye seslenen Kayalı, kaldırım işgalleri konusunda da esnafı uyardı.
NACİ YILDIZ/ ÖZEL HABER
Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı, faaliyetleri hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Sivaslıların huzurlu bir ortamda yaşamını devam ettirebilmesi için çalışmalarını son hız sürdürdüklerini kaydeden Kayalı; kaldırım işgalleri, dilenciler ve işyeri ruhsatları konusunda açıklamalarda bulundu.
KABAHATLER KANUNU UYGULANIYOR
Sivas´ta dilenci konusunun Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte daha da büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Kayalı, ?Dilenciler hususunda Kabahatler Kanunu kapsamında gerekli uygulamayı yapıyoruz. Bunun haricinde de bir şey yapma şansımız yok, insanların özgürlüğünü kısıtlama şansımız yok. Ceza uyguluyoruz. 1 TL verdiğimiz zaman cennete gitmiyoruz. Ayrıca zaten ihtiyacı olan insanlar dilenmiyorlar. Dilenciler; halkın dini duygularını, iyi niyetlerini istismar ediyorlar. Böylece haksız kazanç elde ediyorlar? dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün yanı sıra Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği ile Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´nın (SYDV) ihtiyacı olan insanların sıkıntılarının giderilmesine yardımcı olduğunu dillendiren Kayalı, Sivaslılara ?dilencilere prim vermeyin´ diye seslendi.
?HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR?
?Türk toplumu olarak çok merhametli insanlarız? diyen Kayalı, ?Bazı şeyleri yapacağız ama bir şeyleri de düşünmek zorundayız. Dilenciler; insanları rahatsız ederek sıkıntılarını anlatmaya çalışıyorlar. Bu insanlar hakikaten aç değiller. Yardım yapacak halkımıza Hayat Ağacı Derneği´ni adres gösteriyoruz. Hayat Ağacı aracılığıyla vatandaşlarımız yardımlarını yapabilirler. Buranın aracılığıyla hak eden yerlere yardım yapılmış olunuyor. Bunları düşünmemiz gerekiyor. Bu dilencileri birilerinin çalıştırdığını bilmemiz gerekiyor. Çok büyük haksız kazanç elde ediyorlar. Özellikle camii önünde dilenen kişilere halkımız itibar etmesin. Kızmadan, kötü söz söylemeden; dilenmemeleri konusunda ikaz etsinler? ifadelerini kullandı.
Sivas´ın daha yaşanabilir bir şehir olması için çalıştıklarını kaydeden Kayalı; bu noktada birlik ve beraberliğin önemli bir rolünün olduğuna dikkat çekti.
?ZULMETMEK İÇİN CEZA YAZMIYORUZ?
Sivas´ta yaşanan kaldırım işgalleri sorununa da değinen Kayalı, ?Kimseye zulmetmek için ceza yazmıyoruz ama şehrimizin huzurlu, düzenli ve yaşanabilir bir şehir olması için çaba içerisindeyiz. Şehrimizdeki otopark sıkıntısından dolayı özellikle Afyon Sokağı´nda, Paşa Camii civarında, Hal civarında, Dikilitaş bölgesinde insanların kaldırımlara araçlarını park ettiğini görüyoruz. Her yere araba ile gitmek mecburiyetinde değiliz. Evimiz merkeze yakınsa arabamızı belirli güzergâhlarda bırakıp çarşıya öyle gelmemiz gerekir. Ayrıca böylelikle yürüyerek spor da yapmış oluruz. Araçlarını kaldırım üzerine park eden vatandaşlara da zaman zaman cezai işlem uyguluyoruz. Yine söylüyorum, kimseyi sıkıntıya düşürmek adına değil halkımızın rahatı için ceza yazmak zorundayız. Halkımızdan isteğimiz araçları kaldırımlara veya yaya yol geçişlerine park etmemeleri? diye konuştu.
?KUL HAKKI?
Zabıta Müdürü Kayalı, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: ?3 ayların başlangıcındayız. Tüm halkımızın 3 aylarını tebrik ediyorum. Hayırlı bir Ramazan ayı geçirmeyi Allah hepimize nasip etsin. Ramazan ayında insanlar bir şekilde dışarı dökülüyor. Sigara içmek için, çay içmek için sokaklara iniyorlar. Ramazan etkinlikleri münasebetiyle şehrimizde 6-7 yıldır akşam saatlerinde kahvehaneler, yakışmayacak şekilde yer ihlali yapıyorlar. Şehrimizde ana güzergâhlarda mahalle parklarımız var ama çarşımız dar. Dar alan olduğu için yollarımız sıkıntılı. Esnaf; kaldırımlara masa sandalye koyduğu zaman oradan geçen insanların kendi aileleri olduğunu düşünmeleri gerekir. İşgal, zabıtayı ilgilendiren konuların başında geliyor. Esnaflarımızdan özellikle işgal konusunda dikkatli olmalarını ve hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Kaldırımlar, yayaların geçiş güzergâhı. Bu güzergâhı kimsenin zapt etmeye hakkı yoktur. Bu bir kul hakkıdır. Kul hakkı olarak düşünmemiz gerekiyor. Kendi sınırlarımız içerisinde ne koymamız gerekiyorsa onları koyalım ama vatandaşın geçeceği yerleri de kesinlikle halkımıza bırakalım.?
BOŞA MASRAF YAPMAYIN!
Kayalı, iş yeri ruhsatı alacak olan vatandaşlara da altın değerinde tavsiyelerde bulundu. Bazı vatandaşların kiraladığı dükkânlara tadilat yaptıktan sonra ruhsat için kendilerine başvurduğunu söyleyen Kayalı, bu konuda ciddi mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çekti. Tadilat yapılmadan önce kira olarak tutulan dükkânın yapılacak iş koluna uygun olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğini söyleyen Kayalı, şu şekilde konuştu: ?Vatandaşlarımız kendi baktıkları dükkânları kiralıyorlar, bir de masraf yapıyorlar. Daha sonra bize geliyorlar. Misal, ?burası kahvehane olur mu?´ diyorlar. Olmaz dediğimizde de ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Binadan muvaffakiyet alamıyorlar. Özellikle söylüyoruz. Vatandaş önce bize gelsin, biz yerine baktıralım ona göre masraf yapsınlar. Uygun dediğimiz yerlerde işlerini yapsınlar. Boşa masraf etmesinler. Mühürlemek zorunda kalıyoruz.?