"Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen Sivas Bölgesel Çalıştayı başladı.
Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Konseyi iş birliğinde yürütülen; "Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen Sivas Bölgesel Çalıştayı başladı.
Sivas ve Yozgat illerindeki pilot okullardan öğrencilerin katılımıyla kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılış programına; MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Dr. Ayşe Kula, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Osman Güler ve Şube Müdürü Hülya Bozbıyık katıldı.
FARKINDALIK OLUŞTURACAKSINIZ
Toplantının açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan gerçekleştirdi. "Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında öğrencilerin önemli kazanımlar elde ettiğini, Sivas'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bölgesel çalıştay ile de önemli etkileşimlerde bulunacaklarını belirten Aslan; "Sevgili çocuklar; sizler bizim geleceğimizsiniz. Dolayısıyla bugünü yarına taşıyacak olanlarda sizlersiniz. Bizler, sizleri bugünden şekillendirip yarını temellendireceğiz. Geleceğimizi şekillendirirken sizler; bu tür çalışmalara bu yaşlardan başlayıp aydınlık yarınlarımız için bir yol belirlemiş olacaksınız. Bu çalıştay kapsamında elde ettiğiniz kazanımları gerek kendi okullarınızda gerek ailelerinizle paylaşıp bir farkındalık oluşturacaksınız" İfadelerini kullandı.
PROJE 10 PİLOT İLDE YÜRÜTÜLÜYOR
MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Dr. Ayşe Kula ise "Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi"nin Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi ortak finansmanı ile aralarında Sivas'ın da bulunduğu 10 pilot ilde yürütüldüğünü dile getirdi.
DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ GÜÇLENDİRMEK ÇOK ÖNEMLİ
Kula, "Demokrasi demek insanların birbirlerine duyduğu saygı demek. Kendi hakkının yanında diğer bireylerin de annesinin, babasının, çalışma arkadaşının da hakkını gözetmesi demek. ‘Temel Eğitimde Demokrasi Kültürünün Güçlendirilmesi Projesi’ çerçevesinde birçok etkinlik yaptık. Sizlerin demokratik bir ortamda yaşamanız ve bunun paralelinde mutlu bir hayat sürebilmeniz, mutlu bir ülke için gerçekten demokrasi kültürünü güçlendirmek çok önemli. O yüzden bu proje kapsamında öğretmenlerinize eğitimler verdik. Sonra bazı öğretmenlerimizle yurt dışı ziyaretleri yaptık. Bazı öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızı Ankara'da ağırladık. Onlarla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bütüncül Okul Modelini konuştuk, tartıştık. Bugün de burada, sizlerle birlikteyiz. Şu anda eş zamanlı olarak İstanbul'da da bir çalıştay gerçekleştiriliyor. Perşembe, cuma günleri ise Kars ve Burdur'da öğrenci ve öğretmenlerimizin bir araya geldiği çalıştaylarımız olacak. Bu çalıştaylarla birbirinizle tanışıp kaynaşmanıza, deneyimlerinizi paylaşmanıza, farklı okullar hakkında fikir sahibi olmanıza, okullarınızdaki iyi uygulama örneklerini sunabilmenize, okullar arası iş birliği fırsatlarını yakalayabilmenize imkan sağlanmış olacak" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, çalıştay oturumları başladı. Öğrenciler, ayrı ayrı oluşturulan çalışma grupları ile demokrasi kültürünün geliştirilmesi konusunda fikir ve önerilerini paylaştı. Çalıştay bugün gerçekleştirilecek değerlendirme oturumu ile sona erecek. /SULTAN ŞEHİR/