CÜ Laboratuvarları tescillendi

CÜ Laboratuvarları tescillendi

Cumhuriyet Üniversitesi laboratuvarları Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan uyumluluk gereklerini yerine getirerek Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat aldı. Böylece üniversitenin laboratuvarları çok daha modern ve çağa uygun hizmet vermek için ke

CÜ Laboratuvarları tescillendi

Cumhuriyet Üniversitesi laboratuvarları Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan uyumluluk gereklerini yerine getirerek Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat aldı. Böylece üniversitenin laboratuvarları çok daha modern ve çağa uygun hizmet vermek için kendini yenilemiş oldu.

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Laboratuvarları hizmet kalitesini artırdı ve Sağlık Bakanlığı tarafından uyumluluk ruhsatı aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından ?Laboratuvarlar Yönetmeliği´ gereğince, mevcut tıbbi laboratuvarların yönetmeliğe uyum sağlamaları ve ruhsat almaları zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda Cumhuriyet Üniversitesinde bulunan Mikrobiyoloji, Patoloji ve Biyokimya Anabilim Dalı Laboratuvarları ruhsat alabilmek için gerekli alt yapı çalışmaları tamamladı. Laboratuvarlarda teknik donanım sağlanarak ruhsat için Sağlık Bakanlığına müracaat edildi. Sağlık Bakanlığı adına İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından hastane laboratuvarlarında değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Mikrobiyoloji, Patoloji ve Biyokimya laboratuvarlarına uyumluluk ruhsatı verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ?Tıbbi Laboratuvar Ruhsatları? İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Demet Koçun ve Necmettin Çimen tarafından Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Zahir Bakıcı, Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şahande Elagöz, Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlem Demirpençe´ye takdim edildi. Başhekimlikte gerçekleşen programa, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Kaygusuz, Prof. Dr. Levent Özdemir, Başmüdür Rahmiye Gültekin ile Hastane Müdür Yardımcısı Şule Aydın katıldı. Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe, ruhsatları almak için büyük bir emek sarf edildiğini ancak daha iyi, modern ve çağa uygun hizmet için alt yapının oluştuğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.



Anahtar Kelimeler: Laboratuvarları tescillendi