ÇOK YÖNLÜ BİR VAKIFIZ

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş; gazetemize ziyarette bulundu. Sultan Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Naci Yıldız ile görüşen Karataş, Cem Vakfı’nın faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

GÜNDEM 8.11.2021 18:36:00 1966 0
ÇOK YÖNLÜ BİR VAKIFIZ

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş; Başkan Yardımcıları İbrahim Yanar ve Yahya Çelik ile birlikte Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) İl Temsilcisi, Sivas Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı, İnternet Gazeteciler Federasyonu (İGF) Etik Kurulu Üyesi ve Sultan Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi  Naci Yıldız’ı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Cem Vakfı Sivas Şubesi olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Karataş, gönüllülük esasına dayalı olarak mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarının altını çizdi.

Cem Vakfı’nın Türkiye genelinde 65 şubesinin bulunduğunu anımsatarak sözlerine başlayan Başkan Karataş, “Bizler de naçizane bu vakıfta Genel Başkan Yardımcılığı görevini yaptık. Şimdi ise Sivas’ta Şube Başkanı olarak görev yapıyoruz. Türkiye’de toplumsal huzura katkı sunan Alevi canların sorun ve sıkıntılarıyla hemhal oluyoruz, onların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için çalışma arkadaşlarımızla tamamen gönüllülük esasına dayalı bu hizmeti yapan bireyleriz” dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞARAK SIKINTILARINI GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Karataş, konuşmasının devamında “Cem Vakfı Sivas Şubesi olarak bizler de canlarımızın yaşamış olduğu sorunlara, sıkıntılara bir nebze olsun derman olabilmek için onların seslerini duyurabilmek için ya da gücümüzün yettiği kadarıyla sıkıntılarına karşı onları rahatlatabilmek için çalışmalar yapıyoruz. Kendi binamızda da her perşembe akşamı cem ibadetlerimiz oluyor. Vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirebilmeleri için uygun ortamı sağlamaya çalışıyoruz.  Bunun yanı sıra çocuklarımızın bu gelenek ve kültürle yetişmesi için uygun olanakları sağlıyoruz. Onların da bu inancı gelecek kuşaklara aktarabilmesi için yol önderi dedelerimizden bu eğitimi almalarını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra yardım kuruluşları gibi bizler de toplumda ihtiyaç sahiplerine ulaşarak  sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Pandemi döneminde ihtiyaçlı ailelerimize ulaştık. Bu vatandaşlarımıza gerek gıda kolileri gerek alışveriş çekleri gerekse elimize ulaşan kurbanları ulaştırdık. Çocuklarımıza bot ve mont yardımı yapılmasına vesile olduk. Biz gücümüz yettiğince yardımcı oluyoruz, yetmediği noktada da Türkiye’de ulaşabildiğimiz hayır sahibi iş insanlarımız veya da kurumlarımızdan bunu tedarik ederek ihtiyaçlı ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz.  Yine farklı kaynaklardan büyük bir kısmı kız öğrencilerimiz olmak üzere burs yardımı sağlıyoruz. Cem Vakfı çok yönlü bir vakıf. Sivas’ın tüm sorun ve sıkıntılarının çözümü konusunda bizler de var olduğumuzu, elimizi her noktada taşın altına koymaya hazır olduğumuzu dile getiriyoruz. Burada da güzel bir birliktelik var. Sivas Valiliği himayesinde belediyemizle, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla istişare halindeyiz. Özel gün ve haftalarımızda davetlerimizi sunduğumuzda gelip katılıyorlar. Yine Sivas’ta gerçekleşen tüm etkinliklerde de Sivas makamları bizi davet ettiğinde katılım göstermeye gayret ediyoruz. Sonuçta kendi memleketimiz. Memleketimizin daha güzel olması için, daha ileriye gitmesi için, daha huzurlu, refah seviyesi daha yüksek bir kent olabilmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapmak için Cem Vakfı ailesi olarak gece gündüz çalışıyoruz.  Bu hizmetleri sunarken de dediğim gibi tamamen gönüllülük esasına dayalı çalışıyoruz. Mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Geceleyin bir cenaze olduğunda veya bir vatandaşımızın sorunu olduğunda saat fark etmeksizin kalkıp koşturuyoruz. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

KARATAŞ’TAN YILDIZ’A TEŞEKKÜR

Karataş; Sivas Cem Vakfı’nın çalışmalarının kamuoyuna duyurulması noktasındaki desteklerinden ötürü Gazetemiz İmtiyaz Sabini Naci Yıldız’ın şahsında tüm personele teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldız ise Sivas Cem Vakfı heyetine çalışmalarında başarılar diledi.

Ayrıca ziyarette Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkârı, Sivas Gazeteci ve Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Gazetemiz Köşe Yazarı Doktor Fatma Gül Saklavcı; Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ünal Karataş’a kendi yazdığı “Alevî-Bektaşi İnançlarında Sembol ve Motifler” adlı kitabını takdim etti.  /SULTAN ŞEHİR/

 

Anahtar Kelimeler: YÖNLÜ VAKIFIZ
Yorumlar (0)

"Oy deposu olarak görülmekten bıktık"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Coşkulu Mezuniyet Töreni

SBTÜ Akademisyenleri Altınyayla’da Çiftçilerle Buluştu, Tarımsal Bilgi Paylaştı

Sivas Üniversiteleri, Avrupa Birliği Destekli BTTwin Projesi Kapsamında Milano’da Bir Araya Geldi

Sivas Numune Hastanesi’nden Multidisipliner Başarı: 26 Haftalık Üçüz Doğumu

Vali Şimşek’ten Akıncılar’da Seraya Ziyaret: Salatalık Hasadı Yaptı

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrencilerinden Geleceğin Kampüsüne Yönelik Vizyoner Projeler

Sivas’ta Koruyucu Aile Bilinci İçin Anlamlı Panel

Kenan Çarboğa’dan Rektör Şengönül’e Anlamlı Ziyaret

SİVAS İTFAİYESİ, HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARINA DESTEK VERİYOR

( VİDEOLU HABER ) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 20 BİN TL DESTEK

Özçoban'a Sivasspor Başkan Vekilliği Görevi

  • Cuma 18.6 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20 ° / 5.7 ° false
  • Pazar 24.5 ° / 6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2